Tungt avbräck i försvaret för VIF

En tuff bortamatch mot Hemgårdarna väntar. Dessutom får Vimmerby IF klara sig utan Tomislav Jakesevic i försvaret. "Vi har haft mycket folk borta under säsongen och det brukar lösa sig", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson inför söndagens match.

Tomislav Jakesevic saknas när Vimmerby möter Hemgårdarna. Karlo Goranci kan gå in som ersättare i försvaret.

Tomislav Jakesevic saknas när Vimmerby möter Hemgårdarna. Karlo Goranci kan gå in som ersättare i försvaret.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-03 06:30

Varken Hemgårdarna eller Vimmerby har fått någon kanonstart på säsongen. HBK är sexa i serien på 12 poäng och VIF följer som nia på 10 poäng.

– Jag kan tänka mig att Hemgårdarna känner att de inte har presterat som de vill än så länge. De har visserligen spelat många jämna matcher, men tappat poäng på att spela oavgjort. Senast besegrade de Ljungsbro i derbyt med 2–1 och det imponerar, säger Gunnarsson som är inställd på en tuff kamp på Bilbörsen Arena.

– Det gäller att vi är med från början i sådana här tuffa matcher. Annars blir vi straffade direkt. Hemgårdarna är täta och det är inget dåligt lag vi möter.

Ett aber inför matchen är att Tomislav Jakesevic inte är tillgänglig för spel.

– Vi har vetat om det en längre tid. Han har varit väldigt bra på senare tid, men samtidigt kan vi inte stå och falla med en spelare. Vi får ändra om lite. Eventuellt blir det så att Karlo Goranci tar klivet ned i backlinjen.

I övrigt så saknas även Joakim Storm som har problem med baksida lår och förväntas bli borta ett par veckor till.

– Hur laget formeras exakt bestämmer jag först efter fredagens träning. Vi kommer fortsätta ge våra unga förmågor chansen på bänken.

Fotnot: Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se med start 13.55 på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!