Tungt för DSK i premiärmatchen: "En överkörning"

Det var en ensidig historia som utspelade sig på Arena Ceos under fredagskvällen. Gullringens GoIF var numret större än seriekollegan Djursdala SK och vann med klara 6–0. "Vi har knappt ett skott på mål", säger DSK-tränaren David Henriksson.

Markus Oscarsson Johansson gjorde en bra match för Gullringen mot Djursdala.

Markus Oscarsson Johansson gjorde en bra match för Gullringen mot Djursdala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-02-26 05:00

Djursdala SK:s första träningsmatch för säsongen var mot division 4-konkurrenten Gullringens GoIF. Gullringen, som i sin första match besegrade Hvetlanda GIF, satte full fart från början mot DSK och ledde med 5–0 i halvtid.

– Vår första halvlek är klockren. Vi spelar på Djursdalas planhalva nästan hela tiden och gör det bra. Vi har fina kombinationer i spelet och gör det bra när vi tappar boll också, säger Karlo Goranci, spelande tränare i Gullringen.

Goranci var själv en av målskyttarna i matchen, som slutade 6–0. Övriga mål gjordes av Jesper Wärnehall 2, Ola Lindblom 2 och Alexander Svartz.

– I den andra halvleken blir det lite avslaget. Vi gör några byten och där är jag lite besviken att de som kommer in inte vill visa mer. Man måste vilja lite mer och visa att man vill vara med och konkurrera, menar Goranci.

undefined
Djursdala hängde inte med Gullringen.

Hans tränarkollega i Djursdala, David Henriksson, säger så här:

– Det var en överkörning. Vi pratade inför matchen om att backa hem och täppa till ytorna, men det slutade med att Gullringen började slå lite längre bollar som sårade oss. Vi slappnar av vid fyra tillfällen och ligger under med 4–0, säger Henriksson.

Vad försökte ni förändra i paus?

– Försöka hålla i bollen lite mer och komma upp med laget en bit. Men det var svårt. Gullringen spelade snabbt och sprang betydligt mer än vad vi gjorde. Vi har knappt ett skott på mål.

Ola Lindblom blev tvåmålsskytt.
Ola Lindblom blev tvåmålsskytt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!