Tungt för Rosengård – förlorade stort

Bayern München kom till kvartsfinalen i Champions League med idel segrar i tyska Bundesliga den här säsongen, och 62–3 i målskillnad. Rosengård kunde inte stoppa den tyska ångvälten och föll med 0–3 i det första mötet. –Det är tre mål som är ganska onödiga att släppa in som gör att vi hamnat i den här situationen, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger.

Rosengård föll mot Bayern München i Champions League. Arkivbild.

Fotboll2021-03-24 20:57

Rosengård var stora underdogs på förhand, och redan tidigt i matchen fick de bekymmer. Bayern satte hård press, och Malmölaget hade svårt att etablera något eget spel på offensiv planhalva. Efter bara nio minuter blev de straffade.

Linda Dallmann plockade upp ett bolltapp på mittplan, avancerade till straffområdeskanten och avslutade förbi Rosengårds kanadensiska målvakt Stephanie Labbé.

Och i den 28:e minuten slog Münchenlaget till igen.

Bayern Münchenförsvaret nickade undan Rosengårds hörna och kunde kontra. Nederländaren Lineth Beerensteyn satte fart framåt, och hittade perfekt fram till målfarliga Klara Bühl som rullade in 2–0 via stolpen.

Men trots den dåliga starten tycker Caroline Seger att laget stod upp bra.

– Vi har ganska bra kontroll, men faller ner lite för lågt ibland. Men jag tycker inte att de skapar sådär supermycket, säger hon.

Stoppade blödningen

Rosengård lyckades stoppa blödningen något. Men några kvalificerade målchanser framåt blev det inte, även om det dök upp några halvchanser efter framgångsrikt kantspel.

– Det är så att mot dessa motstånd skapar man inte särskilt många chanser, och då måste man vara kliniska, säger Seger.

Istället utökade det tyska laget ledningen en sista gång.

Beerensteyns första avslut blockerades, men 24-åringen hade studsarna på sin sida och fick tillbaka bollen. Labbé kunde inte stoppa det andra avslutet och slutresultatet fastställdes till 3–0 i den 65:e minuten.

Ett bolltapp, en kontring efter hörna och en lite turlig studs. Det var misstagen som kostade Rosengård dyrt mot ett kontringsskickligt motstånd, tycker Seger.

– Jag tycker egentligen inte att resultatet speglar matchen, säger hon och fortsätter:

– Det är tre mål som är ganska onödiga att släppa in som gör att vi hamnat i den här situationen.

Anvegård tillbaka

De positiva nyheterna för Rosengård var att Anna Anvegård kunde göra comeback. Landslagsanfallaren blev inbytt i den 85:e minuten efter att ha dragits med en knäskada under en längre period.

Även om Rosengård får åka hem tomhänta fanns det svenskor som kunde fira. Både Hanna Glas och Amanda Ilestedt spelade hela matchen för Bayern.

Bayern har släppt in tre mål på hela ligasäsongen, Rosengård har ett berg att bestiga i returmötet i Malmö och får hoppas på mirakel.

– Det ska spelas en match till. Fotboll är fantastiskt på så sätt att allt kan hända, säger Seger.