Tungt för Tottenham – föll mot bottenlaget

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Det blev ingen andra raka succématch för Dejan Kulusevski. Tottenham förlorade borta mot bottenlaget Burnley med 0–1. Samtidigt kryper Liverpool allt närmare Manchester City i ligatoppen.

Dejan Kulusevski och Tottenham förlorade mot Burnley.

Dejan Kulusevski och Tottenham förlorade mot Burnley.

Foto: Ian Hodgson/AP/TT

Fotboll2022-02-23 22:40

Ett mål och en assist i skrällvinsten mot Manchester City måste ha smakat bra för Dejan Kulusevski. Men när hans Tottenham på onsdagskvällen gästade bottenlaget Burnley var eftersmaken nog lite bitter.

För andra gången sedan han värvades spelade den unge svensken från start, men till skillnad från lördagens match blev han den här gången mållös.

Kulusevski hade ett gyllene läge att ge gästerna ledningen när han efter en pass från Emerson Royal var i princip ensam med målvakten Nick Pope, men Burnley-försvaret agerade snabbt och blockerade skottvinkeln och Tottenhams chans på tre poäng.

I stället var det Burnley som skulle komma från matchen med segern.

Ben Mee fick till en perfekt nick på en frispark och Hugo Lloris var chanslös i Tottenhams mål.

Tottenham missar därmed chansen att gå upp till femteplatsen i tabellen, som innebär spel i Europa League, och ligger kvar på åttonde.

Burnley klättrar visserligen en placering i och med segern men precis som tabellgrannen Watford, som i sin tur förlorade mot Crystal Palace, är de fortfarande på kurs mot nedflyttning.

I tabellens andra ände tog Liverpool en 6–0-seger hemma mot Leeds och knappar därmed in på Manchester City i toppen. Det skiljer nu tre poäng mellan lagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!