Tungt poängtapp för AIK: "Under all kritik"

Mamudo Moros succéinhopp höll på att ge Mjällby tre poäng. Men AIK lyckades få med sig ett kryss efter dubbla fullträffar från Nicolas Stefanelli. –Det känns som en förlust. Jag är väldigt besviken på oss allihop, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak efter 2–2-matchen.

Mikael Lustigs AIK fick bara en poäng hemma mot Mjällby.

Fotboll2021-05-22 18:25

Det började med en drömstart och höll på att sluta i en snöplig förlust.

En matchutveckling som börjar bli en trend för AIK – och som oroar Nabil Bahoui.

– Vi snackar om att vi haft en bra första halvlek och ska sätta tonen direkt. Det är klart man är besviken. Det är flera matcher vi börjar göra första målet och sedan blir det ändå ganska nervöst, som senast mot Östersund, även mot Elfsborg. Det finns fler matcher jag kan rabbla upp.

– Vi måste lära oss att stänga matcherna, säger han.

Bahoui får medhåll av Mikael Lustig.

– Det har varit en röd tråd under hela min tid här. Det kanske ligger en falsk trygghet där. Det är klart att vi snackat om det tidigare, det gäller att vi försöker gå för tvåan. Jag vet faktiskt inte. Det är under all kritik.

AIK hade full kontroll på den första halvleken där Sebastian Larsson och Bilal Hussein dominerade innermittfältet, kantspringarna Tom Strannegård och Saku Ylätupa stod för kreativiteten -- och den tidigare så ifrågasatte anfallaren Nicolas Stefanelli satte ledningsmålet.

Argentinaren stod på rätt plats i straffområdet och kunde pricka in sitt andra för säsongen på Ylätupas studsande inspel från höger. En duo som ser pånyttfödda ut efter Bartosz Grzelaks inträde under den förra säsongen.

"Ganska tufft"

Det svartgula hemmalaget kom i våg efter våg och satte hård press på Mjällby, som fick vara nöjda med att det bara stod 1–0 när domare Fredrik Klitte blåste för halvtidsvila.

– Vi har det ganska tufft där ute. Det blir långa avstånd och mycket jobb i defensiven. Vi får inte koll på dem, konstaterade Mjällbymittfältaren Andreas Blomqvist för Discovery plus.

I den andra halvleken skedde en scenförvandling, mycket tack vare ett succédrag från bortatränaren Christian Järdler.

Mamudo Moro byttes in efter timmens spel och satte kvitteringen med pannan efter bara ett par minuter.

Kort senare small det igen – och det var återigen Moro som klev fram.

– Man träffar inte alltid rätt, men i dag blev det bra, säger Järdler på presskonferensen efter matchen.

Sen kvittering

Det såg till en början inte ut att vara mycket till målchans, men efter en tilltrasslad situation, där AIK-målvakten Budimir Janosevic och Mjällbyanfallaren Jacob Bergström kolliderat, fick ghananen ett jätteläge och kunde placera in bollen i öppen bur.

– Man måste ha tur för att göra mål, säger Moro till Discovery plus.

AIK saknade inte lägen att utjämna. Nabil Bahoui fick ett par riktigt vassa lägen att kvittera, men bollen ville inte in. I den 82:a minuten fick man till slut utdelning när Nicolas Stefanelli höll sig framme på nytt och bombade in bollen bakom en skymd Samuel Brolin. Matchen slutade 2–2.

Nu väntar EM-uppehåll i herrallsvenskan innan spelschemat återupptas 3 juli.