Tungt poängtapp för Elfsborg

Elfsborg åkte på en tungt poängförlust för andra matchen i rad och fick nöja sig med oavgjort, 0–0, mot Varberg. Var det guldet som rök där? –Det är klart att läget försämrades, säger Elfsborgsanfallaren Per Frick.

Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels deppar över en missad målchans i 0–0-matchen mot Varberg.

Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels deppar över en missad målchans i 0–0-matchen mot Varberg.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2021-11-06 17:07

Det börjar dra ihop sig i herrarnas fotbollsallsvenska, där Elfsborg seglat upp som en av guldkandidaterna under hösten.

Efter en tung förlust mot Norrköping senast var det egentligen bara en trepoängare som räknades mot Varberg.

Men det ville sig inte. I stället fick guldkandidaten lämna hemmaarenan mållös och med bara en poäng.

– Vi ville mer. Men det ville Varberg uppenbarligen också. De gör det svårt för oss i dag och vi skapar inte tillräckligt med målchanser för att göra ett mål, säger Per Frick besviket.

– Det är klart att det är jättetungt. Men man får ju se till hur man presterar.

TT: Tre matcher kvar. Är guldet kört nu?

– Nja, det är väl samma läge som innan egentligen. Om de andra lagen gör sitt har vi ingen chans på guldet, men det hade vi inte innan heller.

– Nu är det är fokus att göra tre bra matcher och ta så mycket poäng som möjligt. Vi har fortfarande chans på en bra tabellplacering.

Ingen utdelning

När Elfsborg misslyckades skapa chanser var det i stället Varberg som gång på gång var närmast ett ledningsmål.

Redan i matchinledningen hade gästerna exempelvis ett par bra lägen och i början av den andra halvleken hade Jean Carlos de Brito ett skott i stolpen.

Inte oväntat hade Elfsborg trots några avstängda spelare ett visst grepp om matchen, särskilt i kantspelet. Men Boråslaget fick ingen utdelning mot det lågt stående motståndarförsvaret.

Med tio minuter kvar ordnade inbytte Jacob Ondrejka ett jätteläge åt sig själv och skickade bollen mot bortre krysset, men Varbergsmålvakten Stojan Lukic lyckades precis rädda skottet till en hörna.

Närmare än så kom Elfsborg inte i det tilltagande regnet, trots en stark slutforcering inför hemmapubliken.

Elfsborg, först ut av topplagen den här omgången, kan därmed få svårt att på allvar slåss om guldet under slutomgångarna.

– Vårt fokus är att vi vill slåss om toppositionerna, vi kan inte lägga fokus på vad de andra gör, säger Elfsborgstränaren Jimmy Thelin.

– Vi vill etablera oss i toppen av allsvenskan, det är vår målsättning. Men vem vill inte vinna guld? Det vill väl alla lag.

Tuff avslutning

För Varberg – som på tilläggstid dessutom var nära ett segermål – innebär poängen samtidigt ytterligare lite andrum ovanför kvalstrecket.

Laget har dock ett väldigt tufft program kvar. Efter Elfsborg väntar nu i tur och ordning just AIK och Djurgården innan säsongen avslutas mot Mjällby.

Varberg har därmed chansen att stjälpa ytterligare två guldkandidater.

– Det har jag faktiskt inte tänkt på. För oss är det alltid en utmaning att möta de gamla anrika lagen, så det är inte ofta jag behöver motivera våra spelare, säger Varbergstränaren Joakim Persson.

– Vi tycker att de flesta matcher är ganska kul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!