TUNGT POÄNGTAPP FÖR ÖVERLÄGSET VIF

Trots ett tiotal solklara målchanser lyckades Vimmerby IF med konststycket att spela 0-0 hemma mot Runsten/Möckleby på lördagseftermiddagen. Och nu har inte längre laget seriesegern i damtvåan i egna händer. – Vi måste kunna göra mål på alla de händer chanserna. Jag fattar det inte, jag är helt knäckt, suckar tränaren Daniel Ohlsson.

Maria Anspach var Vimmerby IF:s bäste spelare när laget bara fick 0-0 hemma mot Runsten/Möckleby på lördagseftermiddagen.

Maria Anspach var Vimmerby IF:s bäste spelare när laget bara fick 0-0 hemma mot Runsten/Möckleby på lördagseftermiddagen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2016-08-27 15:34

Stort spelövertag, tio solklara chanser, varav fem frilägen och ett skott i stolpen. Trots det 0-0 på tavlan efter 90 minuter. Nej, det här var inte Vimmerby IF:s dag i damtvåan.
– Vi skulle ju ha avgjort det här redan i den första halvleken. Vi är bedrövliga på den sista tredjedelen av planen och värderar helt fel, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Men det var inte bara det att Vimmerby skapade mängder med chanser - gästande seriesexan Runsten/Möckleby hade absolut ingenting. Ett helt ofarligt avslut på mål från långt håll är vad som finns antecknat efter matchen. Därutöver var gångerna de ens var i närheten av Vimmerbys straffområde ytterst lätträknade.
– Samtidigt är det är vi som inte klarar av att göra mål. Det är därför vi förlorar två poäng. Jag fattar ingenting och är helt knäckt nu, säger Daniel Ohlsson.
Och hans syn på poängen är korrekt. För här handlar det verkligen om att VIF förlorade två – inte att man vann en.

– Just nu är det oerhört tungt, men slaget om seriesegern är inte på något sätt körd. Jag tror att de där uppe kommer tappa någon poäng under de sista sex omgångarna, säger Ohlsson.
Hans VIF fick i alla fall ingen hjälp av grannen Västerviks FF på lördagen. VFF förlorade med hela 10-0 borta mot serieledande Glömminge.

Lördagens poängtapp innebär att trean Vimmerby IF inte längre har seriesegern i egna händer. Till ledande Glömminge (en match mer spelad) skiljer nu fyra poäng.

Bäst i Vimmerby var Maria Anspach, som skapade ständig oro med sina kantlöpningar och svarade för en stark arbetsinsats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!