Greger Johansson: "Fick ett samtal innan träningen"

Att Greger Johansson och Kisa BK går skilda vägar kom som en stor överraskning för många. Inte minst för tränaren själv. "Det kom som en smäll från klar himmel. Jag är väldigt förvånad", säger Johansson.

Greger Johansson och Kisa BK går skilda vägar. "Jag är väldigt förvånad", säger tränaren om beskedet.

Greger Johansson och Kisa BK går skilda vägar. "Jag är väldigt förvånad", säger tränaren om beskedet.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-03-14 19:46

Det blev två säsonger i Kisa BK för succétränaren Greger Johansson, som vann både division 5 och 4 inom loppet av två år. 

Allt talade för att han var den som skulle leda KBK när laget äntligen var tillbaka i division 3 igen. Men på måndagskvällen släppte klubben den överraskande nyheten att man bryter samarbetet med tränaren

– Det kom på klubbens initiativ, säger Greger Johansson till Vimmerby Tidning.

Hur reagerade du på det?

– Jag är väldigt förvånad. Det har inte givits några indikationer på att något sånt här skulle hända. Jag fick ett telefonsamtal strax innan dagens (måndagens) träning och då fick jag beskedet. Jag blev relativt chockad, faktiskt.

Enligt Kisa BK beror uppbrottet på att man inte delar samma syn på den här säsongens och framtidens satsning. Något som Greger Johansson inte förstår.

– Jag tycker att det är väldigt luddigt. Man pratar om att vi inte har samma syn på hur man ska driva klubben vidare... Ska jag vara ärlig så upplever jag, så här i efterhand, att det finns lite för starka individer vid sidan av som vill vara med och påverka. Och klubben har valt att gå på den linjen, säger Johansson.

Finns det någon konflikt som ligger bakom det här?

– Nej, absolut inte. Jag har inte hört någonting, inte från spelarhåll heller. Det hade varit skillnad om vi gått in i seriespelet och börjat med fem raka förluster. Då hade jag kunnat förstå att klubben vill agera. Men nu har vi knappt kommit igång med matchandet. 

Har du fått några reaktioner på det här från spelarna i laget?

– De har träning nu, så det kommer säkert senare under kvällen. Men det var en spelare som inte var med och tränade som ringde mig. Han säger att han kommer att kliva av nu.

Johansson fortsätter:

– Många av spelarna som är där är spelare som följt med mig och kommit dit på grund av att vi jobbat tillsammans tidigare. Det är en stor stomme av det nuvarande laget. Därför känns det ännu konstigare att nu behöva släppa det. Det är tråkigt, med tanke på hur mycket man ändå har gjort för klubben. Det var på ett sätt ett sjunkande skepp när jag kom in och de var någon poäng ifrån att ramla ner i sexan. Nu ska man in och spela division tre istället. 

Och i premiären mot Nässjö den 9 april får Kisa alltså klara sig utan Greger Johansson vid sidlinjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!