Tusentals spanska supportrar välkomnade Greenwood

Skandalspelaren Mason Greenwood har lånats ut från Manchester United till Getafe. Nu har han tränat med den spanska klubben för första gången – och välkomnades av tusentals supportrar.

Mason Greenwood har lånats ut från Manchester United till Getafe. Arkivbild.

Mason Greenwood har lånats ut från Manchester United till Getafe. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2023-09-05 18:00

21-åringen stängdes av från spel med Manchester United i januari 2022 efter att bilder och ljudupptagningar på misstänkta brott fått spridning på sociala medier. Senare under den dagen greps han av polis, misstänkt för våldtäkt och misshandel.

Tidigare i år lades förundersökningen ner efter att nyckelvittnen hoppat av och ny bevisning presenterats. Parallellt gjorde Manchester United en intern utredning.

När klubben var färdig med utredningen fastslogs det att Greenwood inte skulle fortsätta i United. Några dagar senare lånades han ut till den spanska La Liga-klubben Getafe resten av säsongen. På X, tidigare Twitter, kommenterade Greenwood.

"Hej Getafe-fans, Mason här. Jag är väldigt glad över att vara här och ser mycket fram emot att köra i gång."

Många supportrar på plats

Greenwood spelade senast en match i januari 2022 och var inte heller med i Getafes match mot Real Madrid i helgen. Men nu har han tränat med den nya klubben för första gången. Då var tusentals supportrar på plats för att följa träningen, rapporterar AFP.

Getafes tränare José Bordalás fick efter helgens match en fråga om Greenwood.

"Det är en för känslig situation för att bagatellisera den här frågan. Alla vet vad som hände och lämpliga åtgärder vidtogs", sade han enligt AFP.

Getafes nästa match är mot Osasuna söndag den 17 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!