Tuff uppgift för Kisa: "Måste tro på laget"

Kisa BK tippas gå en tuff säsong till mötes. Tränaren Alberis Da Silva är väl medveten om det, men är ändå optimist. "Det är många vassa konkurrenter i serien, men jag måste tro på vårt lag", säger han inför måndagens seriepremiär hemma mot Haga.

Alberis Da Silva är tränare i Kisa BK och är inte helt främmande för att spela lite den här säsongen också.

Alberis Da Silva är tränare i Kisa BK och är inte helt främmande för att spela lite den här säsongen också.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-09 12:00

Stora drivor av snö kantar konstgräsplanen på Kisa IP när sporten besöker KBK:s träning dagarna före seriepremiären. Dryga 20-talet spelare deltar och det är bra fart på dem.

– Spelarna känns motiverade och vi har kunnat göra tre bra träningar den här veckan inför premiären, säger Alberis Da Silva.

Han medger att det har funnits mer att önska resultatmässigt i träningsmatcherna på försäsongen, men han känner sig ändå ganska trygg inför premiären.

– Vi har förlorat många träningsmatcher, men jag tycker ändå att det har sett bra ut spelmässigt i många av dem. Vi har haft lite skador på vissa spelare och fått gå runt på en hel del folk. Det är fortfarande öppet på många positioner i startelvan till matchen på måndag.

Omsättningen i spelartruppen har varit stor. Flera av nyckelspelarna som räddade kvar Kisa i trean förra säsongen är borta. Samtidigt har KBK tagit in en del förstärkningar.

– Truppen känns inte helt komplett än så jag hoppas att vi kan få in ett par nya spelare till. 

undefined
Gustavo Borges är ett av Kisa BK:s nyförvärv som har utmärkt sig på försäsongen.

Bland de nya spelarna som är klara märks bland andra Gustavo Borges, från IFK Tuna, Vladimir Radak, från Hemgårdarna och tidigare Vimmerby IF. Dessutom har laget fått in en ny brasse i Lucas Zanette. På torsdagen presenterades även trion Munir Omar Farazj, Osama Omar Farazj och Said Avdalyan.

En spelare som Alberis hoppats lite extra på inför säsongen är August Storm.

– Han är bara 16 år och gjorde ett par bra matcher förra säsongen redan. Tyvärr har han åkt på en muskelskada och ska opereras snart. Han kommer missa inledningen på säsongen, men ska bli väldigt spännande att se när han är redo för spel.

Kisalaget är nederlagstippat på förhand och kommer att få slåss med näbbar och klor för att upprepa bedriften de gjorde ifjol när de lyckades hänga kvar i trean. 

Tränaren är dock mer optimistisk.

– Visst är det bra om vi klarar att hålla oss kvar. Det är hög kvalité på många av lagen i serien. Samtidigt måste jag tro på vårt lag och gå för seger i varje match oavsett motstånd. 

Vilka ser du som seriefavoriter?

– Jag har inte sett alla lag i serien, men Hemgårdarna känns bäst av de jag har koll på.

På måndag får vi ett första svar på hur väl Kisa står sig i trean i år. Då väntar Haga hemma. Ett annat lag som tippas få det tufft på förhand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!