Unga tjejer i fokus på Asllani Court: "Känns jättebra"

Fotboll och lek. Kombinerat på ett lättsamt vis. Det har Vimmerby IF satsat på när de genomfört tre pass på Asllani Court för unga tjejer. "Spelare från damlaget har hållit i passen och det märks tydligt att ungdomarna uppskattar att få hänga med sina förebilder", säger Vimmerby IF:s Patricia Pöder.

Stina Kägo Bragsjö i en duell.

Stina Kägo Bragsjö i en duell.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-20 16:00

Sporten var på plats och följde ett av de tre passen som Vimmerby IF arrangerade under rubriken Fotbollsskoj. Den här kvällen var det Nathalie Johansson, Frida Pöder, Stina Kägo Bragsjö och Molly Levin som var på plats från damlaget och höll i träningen. 

undefined
Träningen började med uppvärmning i form av svansdatten.

Och skoj, det såg verkligen både spelarna och ungdomarna ut att ha.

– Det är viktigt att sprida fotbollen bredare. Att komma ut till Asllani Court och låta tjejerna få en timme tillsammans känns jättebra. De får chansen att blanda fotboll och lek på ett lättsamt vis. Dessutom blir det en extra krydda att ungdomarna får chansen att hänga med spelarna som ofta är lite av idoler och förebilder för dem.

Efter en uppvärmning i form av leken svansdatten kom bollarna fram med övning på att skjuta. Sedan blev det spel. Först med blandade lag och sedan utmaningen för VIF-spelarna att möta hela gänget med unga tjejer.

undefined
Nathalie Johansson försöker dribbla sig fram bland ihärdiga motståndare.

– Det var tufft. Vi var fyra mot ett helt dussin ivriga motståndare, sa Nathalie Johansson vars lag fick se sig besegrat den här kvällen.

När träningen var över dröjde sig många av ungdomarna kvar. De utmanade Vimmerbyspelarna på straffsparkar och passade på att ta bilder tillsammans.

– Det här blev väldigt bra. Det har kommit tjejer som redan är med och tränar med VIF, men också nyfikna ungdomar som hakat på spontant och fått upp ögonen för fotboll, sa Patricia Pöder.

undefined
Patricia Pöder samlar gänget efter genomförd träning.
Efter träningen utmanade några av tjejerna Vimmerbyspelarna på straffar.
Efter träningen utmanade några av tjejerna Vimmerbyspelarna på straffar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!