VIF-backen om sitt jobbiga självmål: "Fick panik"

"Nej, nej, nej..." Knut Gunnarsson trodde knappt sina ögon när han till sin fasa fick se sin bakåtpassning gå över målvakten Gustaf Johanssons huvud och in i eget mål. "Jag fick panik", säger han dagen efter sitt självmål och förlusten (2–4) mot Lindö.

Knut Gunnarson tröstas av målvakten Gustav Johansson. VIF-backen stod för ett dråpligt självmål mot Lindö.

Knut Gunnarson tröstas av målvakten Gustav Johansson. VIF-backen stod för ett dråpligt självmål mot Lindö.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-15 16:00

Många gånger är självmål snygga. Jag vet inte vad vi ska kalla Knut Gunnarssons självmål? I vilket fall var det ett mål av det mer ovanliga slaget, minst sagt. Målet kom egentligen från ingenstans, vid ställningen 0–0.

Vad hände, Knut?

– Eh..., ja. Jag vet faktiskt inte riktigt. Det var ju första matchen på nya konstgräset och jag tänkte att jag måste slå till bollen lite hårdare eftersom det är mer strävt gräs. Tyvärr tog väl bollen på ankeln och jag fick helt enkelt lite för bra träff.

Vad tänkte du de där sekunderna när du såg att bollen var på väg att gå in i mål?

– Jag fick panik. Ett tag trodde jag att "Gurra" skulle nå bollen, men så blev det inte. Jag var faktiskt chockad och lite ställd när bollen seglade in. Men..., det måste ha sett dråpligt ut. Och jag hörde publiken på läktaren som skrek oj, oj, oj när de såg vad som höll på att hända. 

På tv-bilderna syntes tydligt hur plågad den 20-årige mittbacken var efter självmålet. 

– Det var jobbigt, men jag fick en klapp på axeln och stöttning i paus. Det var ju synd att ge bort 0–1 på det sättet. 

undefined
Knut Gunnarsson Vimmerby IF

Gunnarsson vet inte om han själv sett något liknande självmål någon gång:

– Nä, det tror jag faktiskt inte, säger han och försöker så gott han kan lägga händelsen och målet bakom sig. 

Vimmerby förlorade till slut med 2–4 och fick också se sig passerat av Norrköpingslaget i tabellen. VIF halkade nu ner under nedflyttningsstrecket och nykomlingen har inte fått den start de önskat sig i den högre divisionen. 

– Vi är lite tunna med alla skador. Sen är det skillnad att spela i trean. Det är tydligt att man blir mer straffad för misstag som görs. Som nu då...

Att Knut Gunnarsson själv fick sista ordet, då han med matchens näst sista spark snyggt placerade in Vimmerbys andra mål var en klen tröst i sammanhanget. 

– Det var lite sådär. Det kändes inget speciellt när jag gjorde mål. 

Till skillnad då från när han gjorde mål i egen kasse i den första halvleken. Det väckte starka känslor hos honom, men av naturliga skäl inte särskilt trevliga sådana. Som aldrig självmål gör förstås. 

För Vimmerby väntar nu en ny tuff uppgift, Borens IK på bortaplan. Då vill Knut att Vimmerby hittar tillbaka till vinnarspåret igen – och att han själv utmärker sig för sitt fina mittbacksspel som han presterat i stort sett hela säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!