Nytt segerjubel för Djursdala efter sent mål

Andra raka segern som nykomlingar i fyran. "Vi kunde inte önskat oss en bättre start", sa David Henriksson överlyckligt efter att Djursdala besegrat Aneby hemma med 2–1.

Djursdala fick jubla över andra raka efter 2-1 hemma mot Aneby.

Fotboll2022-04-23 15:32

Matchen rivstartade med en chans åt båda håll. Första målet föll i 19:e minuten då Aneby sköt en frispark. Oskar Eriksson i DSK-målet lyckades inte få ordning på returen och gästerna stötte in bollen.

Tio minuter senare var det hemmalaget som fick ett mål med sig lite turligt. Isak Thuresson jobbade sig till ett friläge och sköt i stolpen. På returen hann Simon Henriksson först och han blev omkulltacklad. Det slutade med straff och den förvaltade Markus Ahl väl till 1–1.

undefined
Markus Ahl gjorde 1-1 på straff säkert.

Djursdala var även ytterst nära att ta ledningen. På en hörnvariant avlossade Jonatan Strid ett tungt skott i ribban. Sedan var Björn Stridh nära att göra mål på returen. Gästerna hade sedan flera hörnor i slutet av första halvlek som mycket väl kunde ha resulterat.

– Jag var nöjd med första halvlek. Vi fick var sitt mål lite turligt, konstaterade David Henriksson.

I andra halvlek kom spelet av sig för båda lagen. Aneby hade de bästa farligheterna, men matchen såg länge ut att sluta oavgjort. Då fick Djursdala en dubbelhörna drygt fem minuter från slutet. Christian Simonsson siktade in sig och hittade Isak Thuresson. Han fick till en bra nick som efter att ha tagit i ribban letade sig in över mållinjen.

2–1 som betydde tre sköna poäng för DSK.

– Vi var inte lika vassa i andra, men det var ändå skönt att vi kunde avgöra. Hela laget kämpade och slet och förtjänade det ändå i slutänden, sa David Henriksson som framhöll laginsatsen.