Två dagar till fotbollsderbyt

I vårderbyt 1995 stänkte han in 1-0 med ett skott i nättaket. I höstderbyt satte han 2-1 på straff. Patrik Wärnehall blev stor derbyvinnare för tolv år sedan. Ska han bli det igen på lördag?

Derby i sikte. Patrik Wärnehall hoppas kunna bli derbyhjälte igen för sitt Gullringen. Foto: Torbjörn Allvin

Derby i sikte. Patrik Wärnehall hoppas kunna bli derbyhjälte igen för sitt Gullringen. Foto: Torbjörn Allvin

Foto:

Fotboll2007-05-03 06:13

Det hinner hända mycket på tolv år. Men det är också mycket som består.
Som att Patrik Wärnehall fortfarande drar på sig en gulsvart matchtröja och lirar fotboll med liv och lust.
När vår tidning grävde i arkivet hittade vi ett par intressanta saker från 1995. I tidningarna daterade 27 maj och 24 augusti får vi se en skrattande Patrik Wärnehall blicka in mot läsarna tillsammans med lagkompisarna Niklas Johansson, Lasse Larsson, Mattias Sandh, Andreas Stejdahl och Stefan Davidsson. De gjorde målen i derbyna mot Vimmerby just 1995. Två matcher som vardera lockade 1 025 respektive 921 betalande åskådare.
Wärnehall var den store hjälten då Gullringen besegrade Vimmerby på våren med 4-0. Förutom sitt mål passade han fram både till 2-0 och 3-0. På hösten blev det 4-1 sedan Gullringen gjort en mäktig vändning i andra halvlek. Då nöjde han sig med ett straffmål.
- Jag minns inte så där jättemycket från de där matcherna, men det borde jag göra. Det var så länge sedan, säger han när vi träffar honom på Gullemon ett par dagar innan säsongens höjdpunkt.
Efter en kort stund dyker ändå ett par minnesfragment upp...
- Jag kommer ihåg att jag gjorde mål och att det var mycket folk på läktarna. Jag minns också att "Matti" (Mattias Sandh) gjorde 2-0 på en inläggsfrispark från mig.
I returen i Gullringen på hösten berättar Wärnehall om utskällningen från tränaren:
- Kenneth (Hedström) var inte alls nöjd. Vi låg under med 1-0 i halvtid och han skällde en hel del, sen fick vi ordning på spelet och vann med 4-1. Jag slog in en straff som Uffe Svensson var på med fingertopparna.
Nu är det nya tider och nya spelare.
Förutom två då, Wärnehall och Michael Kennmark, som spelade i VIF 1995.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!