TvÄ djurgÄrdare i Norges "nödlandslag"

Efter coronakaoset tvingas Norge skickar ett b-landslag till Nations League-avslutningen mot Österrike i Wien. I den nya truppen finns tvĂ„ allsvenska spelare – DjurgĂ„rdens Fredrik Ulvestad och Per Kristian BrĂ„tveit.

Fredrik Ulvestad Àr en av tvÄ allsvenska spelare som finns med i Norges nya landslagstrupp. Arkivbild.

Fredrik Ulvestad Àr en av tvÄ allsvenska spelare som finns med i Norges nya landslagstrupp. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2020-11-16 12:35

Efter mĂ„nga om och men blir Norges Nations League-match mot Österrike pĂ„ onsdag av. Norge skickar ett b-landslag, eftersom hela landslagstruppen sitter i karantĂ€n till följd av högerbacken Omar Elabdellaouis positiva coronatest i helgen.

I stĂ€llet har en ny trupp tagits ut. I den finns tvĂ„ allsvenska spelare med – mittfĂ€ltaren Fredrik Ulvestad och Per Kristian BrĂ„tveit, bĂ„da i DjurgĂ„rden. I truppen finns Ă€ven gamla Malmö-spelaren Andreas Windheim och Ålborgs Daniel Granli, som Ă€r pĂ„ lĂ„n frĂ„n AIK. 13 av 18 spelare har inte spelat i A-landslaget tidigare.

Flera spelare har hindrats frÄn uttagning av klubb eller skada, en av dessa Àr Malmös Jo Inge Berget, sÀger U21-trÀnaren Leif Gunnar Smerud pÄ en presskonferens.

Spelarna kommer att flygas till Norge, dÀr kommer de att testas och övernatta pÄ ett flygplatshotell pÄ Gardermoen. DÀrefter flyger laget ett chartrat plan till Wien. UpplÀgget och restriktionerna har fÄtt klartecken av det norska hÀlsoministeriet.

Norge har fortfarande en chans att vinna sin Nations League-grupp och avancera till A-gruppen.

"Det hÀr har varit krÀvande bedömningar, men vi Àr nu glada över att matchen kan spelas, bÄde sportsligt och av hÀnsyn till vÄra skyldigheter gentemot Uefa och turneringen vi deltar i", sÀger norska fotbollsförbundets generalsekreterare PÄl Bjerketvedt till förbundets hemsida.

Laget kommer att ledas av U21-trÀnaren Leif Gunnar Smerud, som hoppar in i stÀllet för ordinarie förbundskaptenen Lars LagerbÀck.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!