Två förlorare i toppmötet

Vilken rysare det blev i toppstriden i division tre-fotbollen. Både Hultsfred och Frödinge hade chans på serieseger när de möttes i den sista omgången. Då smet istället Hultsjö förbi.

Deppigt, i både Frödinge och Hultsfred efter att de spelat 1-1 i toppmötet.

Fotboll2018-09-30 19:36

1-1. Nä, det var ingen höjdare för vare sig Frödinge/Brantestad eller Hultsfreds FK. Båda lagen kände sig som förlorare när domaren Mikael Fransson blåste av matchen på Lundavallen. HFK hade seriesegern inom räckhåll när de ledde med 1–0 en dryg kvart före slutsignalen. Men då kom kvitteringen av hemmalaget som förändrade allt. Detta samtidigt som tabelltvåan Hultsjö satte avgörande 2–1 mot Västervik.

Derbyt och toppmötet slutade 1–1. Hultsjö vann. Därmed smet de också förbi HFK och vann serien, före Hultsfred och Frödinge.

– Klart att det känns jobbigt när vi var så nära seriesegern. Nu får vi kvala... och ja, det känns inte så roligt i det här läget, säger HFK-tränaren Niklas Föghner, som ändå kunde glädjas åt en mycket stark insats i seriespelet.

Hans tränarkollega I FBSK, Robin Blomberg, var inte heller han så uppåt:

– Det känns jättebittert. Sista halvtimmen går vi verkligen för att vinna. Totalt sett tycker jag ändå vi gör en bra match och visar att vi kan spela bra, framför allt i andra halvlek.

Efter Hultsfreds tidiga 0–1-mål på hörna i den andra halvleken (Madeleine Solnevik Hjalmarsson), nickade Louise Andersson in 1–1 i den 76:e minuten. Fler mål blev det inte i en match där HFK borde ha vunnit sett till antal målchanser. För FBSK är det nu slutspelat den här säsongen, medan Hultsfred får kvalspela.