Två från lokalt lag åtalas för misshandel efter match

Fotbollsmatchen mellan Västerviks FF och Rimforsa IF i somras slutade med att två personer fick föras till sjukhus. Nu har åtal väckts mot två killar i bortalaget.

Flera röda kort utdelades efter matchen den 21 augusti i somars. Nu har det rättsliga efterspelet lett till att två personer åtalas vid Kalmar tingsrätt, för misshandel.

Flera röda kort utdelades efter matchen den 21 augusti i somars. Nu har det rättsliga efterspelet lett till att två personer åtalas vid Kalmar tingsrätt, för misshandel.

Foto: Filip Gustafsson/Montage

Fotboll2023-03-27 13:50

Det var efter att domaren blåst av juniormatchen mellan Västerviks FF och Rimforsa IF, den 21 augusti, som tumultet uppstod

Två spelare från Rimforsa, födda 2005, åtalas nu för misshandel.

Den ene ska ha slagit en VFF-spelare i huvudet eller ansiktet, samt sparkat honom på låret.

Den andre har knuffat omkull en tillskyndande ledare från Västervik damfotboll, som befann sig intill. Han föll så illa att han skadade sig i ryggen. 

Den polispatrull som kallades till Karstorpsområdet beskriver i förhör hur de först möter VFF-spelaren, där han sitter med en isklamp över vänster öra. I ett dike lite längre bort ligger de andra skadade.

Det hade egentligen varit en ganska lugn match, som möjligen hettat till något de sista minuterna. I samband med slutsignalen ska ett inkast göras vid VFF:s avbytarbänk, och en Rimforsaspelare har bollen. När han släpper bollen tas den över av en VFF-spelare, som börjar jonglera.

Sedan får han en spark över låret av han som nyss hade bollen, och situationen förbyts i kalabalik, där såväl föräldrar som spelare är delaktiga.

Ett vittne beskriver i förhör att damlagets tränare går in på planen för att skydda en liggande spelare, men att han då får en knuff som gör att han flyger iväg ner i ett dike, och landar illa.

"Det hela såg nästan overkligt ut. NN får en så kraftig putt att han flyger upp och landar hårt mot marken", står det i förhöret.

Av själva fallet minns damtränaren ingenting, på grund av minnesförlust. Han fick smärta i rygg och huvud, och blev sjukskriven en vecka efteråt.

Båda spelarna förnekar brott. Han som misstänks ha knuffat tränaren menar att de bara krockade. Han har i sin tur polisanmält att någon sparkat honom i ryggen, men den anmälan ingår inte i åtalet.  

Han som misstänks ha sparkat VFF-spelaren menar att de tjafsade men att han varken slagit eller sparkat honom. 

Som vi berättat tidigare fördömde Rimforsas ledare händelsen, och stängde intialt av de inblandade spelarna. VFF:s ordförande Petter Grönvall berömde också Rimforsas agerande, efteråt. 

– Han ringde mig på kvällen och har även varit i kontakt med ledaren som blev knuffad. Han var väldigt tydlig med att spelarna som har varit inblandade i detta kommer att få kännbara straff, sa han till VT dagen efter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!