Spännande duell om seriesegern mellan lokala lag

De lokala fotbollslagen njuter av sommarledigheten. Med runt en månad kvar till omstarten så har Sporten gått igenom förutsättningarna för de lokala lagen i Division 6.

Jetmir Shehis SK Lojal har övertygat stort under första halvan av säsongen.

Jetmir Shehis SK Lojal har övertygat stort under första halvan av säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-19 12:00

Division 6 Vimmerby:

1. SK Lojal är obesegrat och toppar tabellen på 25 poäng efter åtta vinster och en oavgjord. Lagen har verkligen fått kontroll på defensiven i år och har en målskillnad på imponerande 19–3. Framåt har åtta olika målskyttar varit med och bidragit. Främst är Kastrot Jashari på 5 mål, Ayman Abdualhala på 4 mål och Jetmir Shehi på 3 mål. Kan laget hålla formen i höst talar mycket för att de är tillbaka i femman kommande säsong.

2. Hjorted/Totebo förstärkte truppen rejält inför säsongen och tippades som seriesegrare av många. De har till stor del motsvarat förväntningarna och ligger tvåa med 21 poäng på åtta matcher. Enda förlusten kom mot just SK Lojal som de har en match tillgodo på. Striden om seriesegern känns fortfarande helt öppen då Hjorted/Totebo ska ta emot SK Lojal hemma i höst och har chansen att avgöra på egen hand. Sex spelare har gjort lagets 16 mål så här långt. Tom Nilsson står i särklass med 7 fullträffar.

4. Frödinge/Brantestad SK har fått ett litet lyft den här säsongen och skuggar topplagen på sina 17 poäng. Laget känns stabilt, men behöver få lite bättre fart på sitt målskytte för att ta nästa steg. Sju spelare har bidragit till lagets nio fullträffar. Axel Norbro är främst med 3 mål.

5. IF Hebe har fått ihop tio poäng på nio matcher och har gjort det klart godkänt. Sju spelare har noterat sig i målprotokollet för laget som svarat för hela 19 mål. Rasmus Sandsborg har gjort 7 av dem. Abdul Hussien Nawrozi, Ali Kohestani och Robin Söderholm har stått för 3 mål var.

9. Horn/Hycklinge IF gjorde comeback i seriespel den här säsongen och hade en tung inledning med ett par stora förluster. Sedan har laget repat sig och lyckats knipa två poäng. Samuel Lindell är lagets främste målskytt med 2 fullträffar av de totalt sex som de har åstadkommit. 

Division 6 Oskarshamn:

3. Målilla GOIF övertygade stort i inledningen av serien, men den formen har ebbat ut rejält på sistone. 7–0-förlusten borta mot Fårbo i sista matchen innan sommaruppehållet var en riktig smäll. Kan laget resa sig i höst finns dock fortfarande möjligheten att haka på i toppstriden. På sina 17 poäng efter nio matcher har de bara fyra poäng upp till Fliseryd och Fågelfors som toppar på 21 poäng. Nio spelare har gjort Målillas 22 mål så här långt. Bäst av målskyttarna är Daniel Skog på 6 mål och Leo Isomettä Stolt på 4 mål.

undefined
Mörlunda och Målilla tampas i Division 6 Oskarshamn.

6. Mörlunda GIF har samlat ihop 11 poäng på åtta matcher och det känns lite i underkant. Laget har tappat poäng i många jämna matcher och kan avancera i höst. Resultatet är ändå ett klart lyft jämfört med förra säsongen. Fem spelare har varit med och bidragit till lagets 14 fullträffar. Abdullah Al Hariri är bäst på 6 mål. 

Division 6 Vetlanda:

4. Järnforsens AIK har svarat för en stark comeback i seriesammanhang. 14 poäng på nio matcher innebär en fjärdeplats så här långt. Ledande Ekenässjön och Bodafors på 24 poäng blir svåra att nå, men tredjeplatsen finns inom räckhåll. Daniel Rönning har noterats för 7 av lagets 23 mål som totalt är fördelade på nio spelare.

undefined
Mustafa Kadiric har gjort åtta mål för Slätmon och är bäst av spelarna i sexan på det så här långt.

Division 6 Södra Östergötland:

9. Slätmons BK ligger sist i tabellen med en målskillnad på 14–58. De har ändå lyckats knipa en poäng och har häng på Ledberg som ligger näst sist. Sju spelare har bidragit till lagets 14 mål. Mustafa Kadiric har gjort 8 av målen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!