Två nyförvärv ger Slätmon hopp efter 41 raka förluster

Vi har gjort en spaning i "östgötasexan", där Hägerstads IF och Slätmons BK håller till.

Slätmons nyförvärv Marcus Oskarsson Johansson gjorde mål direkt.

Slätmons nyförvärv Marcus Oskarsson Johansson gjorde mål direkt.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-08-31 09:30

Senast Slätmon vann en fotbollsmatch i seriespelet var den 10 augusti, 2018 (!). Det har alltså gått tre år sedan det senaste segerjublet och även om laget hade häng på poäng ända in i slutminuterna mot Wreta Kloster i söndags slutade division 6-mötet med en ny förlust för Slätmon, 2–4 hemma på Bergavallen. Edwin Andersson och Marcus Oskarsson Johansson gjorde målen för Slätmon medan Jonny Waltersson, Gustav Berger, Ahmad Ghazawi och Joakim Gillner nätade för Wreta.

– Både Edwin och Marcus är nya här till hösten och gjorde mål direkt i deras första match för oss. Precis vad en tränare önskar, säger Sanel Kadiric, som tränar Slätmon. 

Kadiric andas därför viss optimism inför serieavslutningen, även om statistiken visar att laget nu har 41 raka förluster i division 6-fotbollen, med målskillnaden 20-244. I nästa omgång väntar nästjumbon Dulqad, också utan poäng i årets serie, och just den motståndare som Slätmon besegrade där i augusti 2018. Ett gott tecken?

– Trots alla förluster tycker jag ändå att det sett bättre ut på slutet. Men vi spelar mest för att det är roligt, påminner Kadiric.

Serieledare i den västra division 6-serien är 100-årsjubilaren Falerum som betvingade Hägerstad på bortaplan med 6–2 i lördags. Hägerstad ledde med 2–1 i den första halvleken, men Falerum vände och vann efter att Alexander Pihl visat vägen med två mål. Stjärnorp är tvåa i tabellen, obesegrat, och har dessutom en match "upp" på serieledaren Falerum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!