Två röda kort i derbyt – sätter enorm press på bottenkonkurrenten

Hultsfred spelade en brutalt viktig match borta mot SK Lojal under lördagen. Det blev också en seger med 5–2 för HFK, vilket sätter en enorm press på Södra Vi, som måste vinna i söndagens match mot Ariel för att inte åka ur division 5.

Två röda kort och åtta gula kort delades ut i derbyt mellan Lojal och Hultsfred. Men ingen av tränarna tyckte det var särskilt hetsigt på planen.

Två röda kort och åtta gula kort delades ut i derbyt mellan Lojal och Hultsfred. Men ingen av tränarna tyckte det var särskilt hetsigt på planen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-09-28 19:00

SK Lojal-Hultsfreds FK, 2–5

Hultsfred vann efter en övertygande första halvlek. Efter 45 minuters spel stod det 4–0 till HFK efter två mål av Yassin Jalil Kadder samt ett var från Eric Schultz och Filip Fungmark. 

I den andra halvleken reducerade hemmalaget Lojal två gånger om genom Ilhan Pepeljak och Kastriot Jashari. 

Men i den 87:e minuten klev matchens lirare, Yassin Jalil Kadder, fram igen och fullbordade sitt hattrick. 

Det var upplagt för en "het" tillställning, och så blev det också, i alla fall på pappret. Totalt åtta gula kort och två röda kort delades ut. I HFK blev Rigon Thaqi utvisad (efter två gula) och Lojal-spelaren Vladimir Radak fick syna ett direkt rött kort.

Anders Larsson, tränare i HFK, efter matchen: 

– Det kostar oss lite för mycket. Simon Tuvesson brukar aldrig ta ett gult, men var den enda som stod på två gula inför, så han kommer saknas nästa helg. Rigon protesterar efter sitt första gula och åker ut, det måste vi hantera bättre. Han är naturligtvis ångerfull, men det hjälper inte efteråt.

Var det en hetsig match?

– Lite kanske, men ändå inte så farligt. Det är mycket kompisar som möter varandra ute på planen och sådär. Det var lite spänt och ängsligt inför uppvärmningen, vilket jag inte tycker det borde vara. Men det är mycket prestige och de hade inte så mycket att spela för. 

Han anser i alla fall att segern var rättvis.

– Första halvlek är okej, vi ville gå ut och döda matchen. Vi pressade relativt högt så de inte fick igång sitt spel. Vi hade två i stolpen också, så vi vinner rättvist, men det är ingen större fotbollsmatch. Det är viktigt att få lite vinnarkultur inför kvalet, som förhoppningsvis stundar, men vi är inte där än.

Segern gör i alla fall så pressen på Södra Vi är enorm inför söndagens möte med Ariel. Blir det inte seger mot jumbon åker SVIF ur division 5.

SK Lojal-tränaren Viktor Gimoli har följande att säga efter derbyt: 

– Vi släpper till lite för enkla mål. Det blir lätt så när man inte har något att spela för. Det var lite för lojt från vår sida. Men vi skapar faktiskt en hel del i andra halvlek och borde satt ett par klara chanser. HFK får fyra lägen och sätter samtliga i mål. I andra snyggar vi till siffrorna, men med större dignitet på matchen hade vi nog gjort det mycket bättre från start.

Gimoli tycker att de utdelade korten är missvisande för matchbilden. 

– Det var faktiskt inte så hett som man hade kunnat tro. Jag tycker domaren svingade med korten lite för lätt åt båda hållen faktiskt. Det är mest synd för HFK-spelarna som missar deras sista match som troligen blir väldigt viktig. För oss spelar det inte någon roll egentligen.

Tjust IF FF-IFK Tuna, 3–0

Nej, någon vidare lördag blev det inte för IFK Tuna. 

Laget torskade efter att ha släppt in två mål i första halvleken och ett i den andra. 

Noterbart är att Tuna-spelaren Maximilian Lundin blev utvisad precis innan halvtidsvilan efter att ha ådragit sig två gula kort.

Alla Tjust-målen gjordes av Robin Lundahl.

IFK Västervik-HM IS, 4–0

En ganska väntad seger blev det för IFK Västervik. 

I och med att de vann väntar nu en riktig rysare nästa helg. Då Västervik och Hjorted/Totebo möts i en ren och skär seriefinal i sista omgången. Mumma för oss fotbollsälskare.

Målskyttar: Christopher Sjöblad (2), Amel Komina. 

Det fjärde kom via ett självmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!