Två röda kort i Gullringens seger: "Skönt"

Gullringen har haft svårt att vinna borta mot Aneby de senaste säsongerna. Nu kom ett skönt trendbrott. "Det var skönt att få tvåla dit dem på bortaplan", säger tränaren Patrik Wärnehall efter det som blev en 2–1-seger.

Gullringen fick fira ännu en seger. Den här gången mot Aneby på bortaplan.

Gullringen fick fira ännu en seger. Den här gången mot Aneby på bortaplan.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2023-06-27 21:58

Gullringen behåller kontakt till den absoluta toppen i division 4. 2–1-segern borta mot Aneby på tisdagen var övertygande, trots de jämna siffrorna. Aneby fick nämligen två röda kort i den andra halvleken, där det första kom i den 60:e minuten och det andra i den 83:e. 

– De skapade ingenting utan skickade bara långt. Samtidigt kunde vi ha varit lite lugnare och vi borde kunna rulla bollen mer med en och två man mer, säger Patrik Wärnehall, tränare för Gullringen.

Målen kom i den första halvleken. Victor Okeji gav gästerna en tidig ledning på straff. Efter drygt 20 minuter kom en kvittering – men tio minuter senare satte Melker Johansson det som skulle visa sig bli segermålet.

– Det kom en rejäl skur i början så planen var ganska svårspelad. Därför blev det också mer kamp än skönspel, men vi hanterar det lite bättre än Aneby. Det viktigaste var ändå att ta tre poäng, för det är det som syns i statistiken. Sen var det skönt att få tvåla dit dem på bortaplan. Vi har inte vunnit här de senaste säsongerna.

Patrik Wärnehall berömde Axel Hoppe Adolfsén, som fick hoppa in efter 20 minuter då Felix Johansson skadade sig.

– Han kom in som mittback och gjorde det jättebra. Det är första gången han spelar mittback på division 4-nivå och han skötte det galant, säger tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!