Agnes fick sällskap av Jonna på landslagsläger

För en tid sedan skrev vi om att Vimmerbys fotbollstalang Agnes Karlsson var uttagen på landslagsläger i F15. Hon är inte ensam från klubben. Även Jonna Eriksson är med bland de 46 uttagna spelarna som just nu är på läger i Göteborg. "Jag blev jättechockad", säger hon om beskedet.

Foto: Montage

Fotboll2021-09-03 10:56

För många år sedan var Vimmerby IF representerat med ett par spelare på landslagsläger på tjejsidan. Då genom en viss Kosovare Asllani och Michaela Leander. Nu har det hänt igen.

För två veckor sedan skrev vi om Agnes Karlsson, som glädjande fick beskedet att hon var uttagen på det första landslagslägret för F15. Nu är det klart att även Jonna Eriksson är med bland de 46 spelarna från hela Sverige. Nyligen var de båda för övrigt på ett förberedande läger i Bosön – och tydligen imponerade de två VIF-tjejerna på landslagsledningen.

Lägret pågår just nu, i Göteborg.

För Vimmerby IF som klubb är det förstås en fjäder i hatten att två spelare är kvalificerade.

– Det är jättekul att både Agnes och Jonna är med, säger deras tränare i Vimmerby, Tobias Eriksson, tillika pappa till Jonna. 

Han berättar att Jonna var reserv till en början, men fick chansen ändå. 

– Ja, det var snabba puckar. Hon fick ett samtal i torsdags att hon tog plats och då var det bara att åka ner till Göteborg direkt. 

Så här säger Jonna när hon fick reda på det:

– Jag blev jättechockad. De ringde under en rast i skolan och ja...det var så roligt. Det hade jag inte väntat mig. 

Vad är dina intryck så här långt?

– Det är så många duktiga spelare. De flesta är från Stockholmsområdet. Om en timme ska vi spela en intermatch, det ska bli jätteroligt. 

Vare sig Jonna eller Agnes kommer dock att spela på sin position där de trivs bäst, som inre mittfältare.

– Det är bra ändå. Jag ska vara yttermittfältare och Agnes mittback. Vi kommer att spela i samma lag.

VIF-tränaren Tobias Eriksson säger så här om att både Agnes och Jonna är två av de uttagna 46 spelarna:

– Det är superkul förstås. Både för de själva, föreningen och de som varit med som ledare. 

Vad är det som gör att båda två har nått så här långt?

– Det är en bra fråga, men det är de som säger att det som utmärker dem är att de tänker fotboll. Sen tror jag att de sporrar varandra och på så sätt utvecklas. Även Tyra (Andersson) var med långt i uttagningarna till Smålandslaget. 

Tre av de 46 spelarna på landslagslägret är för övrigt från Småland. Utöver Jonna Eriksson och Agnes Karlsson från Vimmerby IF är även Emma Holmqvist, Husqvarna FF, med på det pågående lägret i Göteborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!