Tveksam straff räddade Liverpool

Manchester United och Manchester City producerade undermålig fotboll i lördags. Fler storklubbar har problem just nu i Premier League. Både Tottenham och Liverpool spelade under sin förmåga och tappade poäng.

Southamptons spelare firar efter 3–0 mot Sheffield United.

Fotboll2020-12-13 16:15

På Selhurst Park knep Crystal Palace en poäng genom Jeffrey Schlupps sena kvittering mot ligaledande Tottenham.

Mötet – inför reducerad publik – slutade 1–1 sedan Harry Kane gett Tottenham ledningen halvvägs in i första halvlek.

Men Tottenham fick behålla förstaplatsen. Inte långt från Selhurst Park chockade bottenlaget Fulham hemma på Craven Cottage Liverpool med att ta ledningen genom Bobby Reid.

Den höll ända fram till 79:e minuten.

Då fick Liverpool, utan långtidsskadade Diogo Jota, en tveksamt dömd straff för hands – och Mohamed Salah kvitterade.

En klubb som levererade var Leicester, nya trea efter 3–0 hemma mot Graham Potters Brighton. Två mål av James Maddison och ett av Jamie Vardy såg till att matchen var avgjord redan efter första halvlek

Southampton imponerar

Southampton, som inte måste lägga kraft på Europaspel, ser mer och mer ut att bli att räkna med den här Premier League-säsongen. Klubben ligger på fjärde plats i tabellen.

"The Saints" firade lucia med att skicka in tre bollar (Che Adams, Stuart Armstrong och Nathan Redmond) hemma på S:t Marys mot ett Sheffield United som befinner sig i fritt fall.

– I förlängningen vill vi sluta på den övre halvan. Vi har hamnat på den nedre halvan de senaste åren. Vi tar det match för match, men vad vi åstadkom i dag var ett bra avstamp, säger mittfältaren Stuart Armstrong i tv-intervjun efter 3–0-segern.

Sheffield United går i rakt motsatt riktning. Klubben har bara tagit en poäng på tolv matcher och tangerade ett mindre trevligt rekord, som det första laget sedan Queens Park Rangers 2012 att inte ha vunnit efter tolv omgångar.

Frågan är hur länge managern Chris Wilder får ha kvar sitt jobb.

Arsenal i kris

Arsenals kris tilltar. Det fantasilösa anfallsspelet beredde inte det starkt försvarsinriktade bottenlaget Burnley några större problem före pausen. Skärpningen kom i andra, men då visade mittfältaren Granit Xhaka svag impulskontroll och fick rött kort för ett struptag på en motståndare.

Pierre-Emerick Aubameyang har haft en usel säsongsstart, men nu gjorde anfallaren mål, säsongens första hemma på Emirates.

Dessvärre var det i eget mål – och matchens enda.

Arsenal har nu fyra raka förluster på hemmaplan och fem matcher utan seger i ligan, ligger på 15:e plats och dras allt mer in i bottenstriden.

Kritiken mot managern Mikel Arteta växer och beslutet att frysa ut mittfältsstjärnan Mesut Özil – tysken anmäldes inte till höstens ligaspel – framstår mer och mer som omdömeslöst.