Tvillingbröderna redo för annorlunda säsong

Redan som sexåringar började enäggstvillingarna Anton och Martin Carlsson att spela tillsammans. Nu, 22 år senare, står de inför ännu en säsong sida vid sida i IFK Tuna. Om än en märklig sådan. "Vi har en speciell connection", säger Anton.

När Sporten gick igenom alla målskyttar i lokalfotbollen på 2010-talet hamnade både Anton Carlsson och Martin Carlsson på prispallen, med 120 respektive 113 mål. Nu är de redo för en ny säsong med IFK Tuna.

När Sporten gick igenom alla målskyttar i lokalfotbollen på 2010-talet hamnade både Anton Carlsson och Martin Carlsson på prispallen, med 120 respektive 113 mål. Nu är de redo för en ny säsong med IFK Tuna.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-27 08:30

Med uppehåll för två år så har bröderna Anton och Martin spelat tillsammans i tjugo år. Allt började med att pappa Torbjörn Carlsson tränade dem i Vimmerby IF:s ungdomslag. Som sextonåringar blev dem uppflyttade till A-laget och var med och tog upp klubben till division 2. 

– Efter så många år känner vi varandra utan och innan på planen, säger Anton som spelar både som anfallare och vänsterytter. 

Martin, som är innermittfältare, har gjort 113 mål under 2010-talet. Det är sju färre än Anton som har svårt att se att brorsan går om. 

– Det är väl om jag passar fram till honom, haha. Vi tänker inte på det, inte när vi spelar åtminstone. Däremot pratar vi om det utanför planen och som tvillingar jämför vi varandra i allt. Vi har egentligen tävlat hela våra liv, förklarar Anton som beskriver Martin som en komplett fotbollsspelare. 

När de väl har bytt klubb under karriärerna har båda blivit tillfrågade och Anton tror att de kommer att följas åt under resten av karriären. Det finns heller inga planer på att lägga skorna på hyllan försäkrar båda två. 

Det har varit ett speciellt år hittills med en nästan tre månader försenad premiär. Idag, lördag, är det dock äntligen dags när IFK Tuna gästar Ölmstad. 

– Det har emellanåt varit jobbigt att motivera sig men man har gått till gymmet och även kört på egen hand. Svårt också att veta hur bra de andra klubbarna är, säger Anton och fortsätter: 

– Vi kommer att vara taggade och jag kan utlova poäng från någon av mig eller Martin. 

Till Kalmar flyttade Martin med sin flickvän och spelade då för IFK Berga. Inte ens då blev han av med brodern. 

– Det var lärorikt för mig att spela med andra men Anton var faktisk nere och tränade med oss, säger Martin som alltså är sju mål efter i den interna skytteligan. 

Enligt Anton är du en komplett spelare?

– Roligt att höra. Anton är väldigt snabb men det finns saker jag klår honom i, jag är exempelvis bättre på huvudet. 

Enligt Martin blir det en annorlunda säsong på fler än ett sätt. 

– Det är en väldigt speciell säsong med många derbyn och det ska bli roligt att ställas mot Vimmerby. Men typiskt att det är en så intressant serie just i år när enkelserie väntar, avslutar Martin som medger att han är väldigt spelsugen nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!