Tysk drömstart på VM efter överkörning

Tyskland har fått en smakstart på fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland. I VM-premiären mot debuterande Marocko blev det storseger (6–0).

Alexandra Popp, längst till höger, gjorde två mål i Tyskland storseger mot Marocko (6–0).

Fotboll2023-07-24 12:31

Fotbolls-VM har hittills bjudit på få matcher där resultatet runnit iväg. Det gjorde det mellan Tyskland och Marocko.

Marockos VM-nolla förblev nämligen inte intakt länge. Alexandra Popp, som gjorde sex mål i EM i England förra sommaren, inledde målskyttet redan efter drygt tio minuters spel. I den 39:e minuten dubblade skyttedrottningen Tysklands ledning.

I inledningen av andra halvlek tryckte Klara Bühl in 3–0. Marocko trodde sig ha reducerat till 1–3, men målet dömdes bort för offside. Därefter noterades Marocko för två självmål. Lea Schüller fastställde slutresultatet 6–0 i den 90:e minuten.

Således har Tyskland, som tog EM-silver förra sommaren, fått en drömstart på VM.

I VM-grupp H ingår, utöver Tyskland och Marocko, även Colombia och Sydkorea. De ställs mot varandra under natten till tisdag, svensk tid.