Därför åker de till Djursdala – han styr musiken totalt

20 mil i bil. Minst två gånger i veckan. Albin Isaksson brinner verkligen för sitt Djursdala SK. "Nu har jag fått sällskap av ett par killar till så då går resorna från Linköping som en dans", säger DSK:s lojale back.

Albin Isaksson gläds över att ha fått sällskap på sina resor från Linköping av bland andra Jakob Karlsson och Ludvig Lundqvist.

Albin Isaksson gläds över att ha fått sällskap på sina resor från Linköping av bland andra Jakob Karlsson och Ludvig Lundqvist.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-23 14:00

AVSPARK 2023

Det är sju år sedan Albin Isaksson lämnade Vimmerbytrakten. Trots det har han förblivit Djursdala SK trogen. 

– Först bodde jag tre år i Malmö, men försökte ändå ta mig hem nån gång i veckan för att träna. Sedan har jag åkt från Linköping de senaste åren och det är ju lite lättare.

Varför gör du det?

– Det är så roligt att spela fotboll, men jag vill göra det med polarna i Djursdala. Vi är ett sammansvetsat gäng som trivs bra tillsammans. 

Det får vi inte minst ett bevis på när sporten besöker lagets träning på Arena Ceos. 22 spelare är samlade en tisdagskväll i mars. Stämningen är hög och det bjuds på många skratt mellan och under övningarna.

Själva resandet har också blivit roligare för Isaksson. Just den här kvällen har han haft sällskap av Jakob Karlsson och Ludvig Lundqvist i bilen. Även Felix Grönqvist och Isak Granström bor i Linköping och liftar med till träningar och matcher ofta.

– Resorna går väldigt mycket bättre nu när jag fått sällskap. Det blir mycket snack och så lyssnar vi på musik. Jag har full kontroll över stereon och det är tysk house och techno som gäller. Det är bra drag på det.

undefined
David Henriksson är spelande tränare i Djursdala.

Spelande tränaren David Henriksson lyfter fram just sammanhållningen i spelargruppen som en nyckel till framgång.

– Det gäller att bygga ett lag som blir sammansvetsat. Det är något som saknas i dagens fotboll. 

Varför är det så viktigt?

– Om spelarna trivs och känner sig delaktiga så leder det i regel till att de kommer och tränar, säger Henriksson och tar Albin Isaksson och gänget från Linköping som ett bra exempel.

– De åker i ur och skur och lägger stora delar av sin dag på det här. När de andra spelarna i laget ser att de är beredda att offra så mycket så känner de sig manade att vara med och bidra också.

David Henriksson och Michael Milton har fått förstärkning i tränarstaben av Björn Stridh inför den här säsongen. Den minst sagt rutinerade mittbacken har kommit med inspiration till ett nytt spelsätt för laget.

– Vi har sagt att vi ska bli ett mer spelande lag i år. Istället för att rensa så fort det blir trångt ska vi försöka spela oss ur situationerna. Vi hade sådana tankar förra säsongen också, men då var det inte läge när vi låg i fyran. I femman ska vi klara av det.

Känns det bra att vara tillbaka i femman?

– Personligen så hoppas jag få sova lite bättre om nätterna nu när jag förhoppningsvis slipper oroa mig om bottenstriden. För laget så går det inte att komma ifrån att femman är en mer passande nivå. Där känner vi oss trygga och kan lättare bygga vidare på något bra och långsiktigt.

Har ni satt någon målsättning?

– Inte mer än att vi är nöjda om vi kan ta en stabil placering i mitten. IFK Tuna och Södra Vi är klara seriefavoriter i mina ögon. Sedan finns det en rad starka lag bakom. Det kommer att bli en rolig, men tuff serie i år.

Albin Isaksson ser också fram emot att vara tillbaka i femman. Han gillar även lagets nya spelsätt.

– Jag kommer nog spela mycket mittback tillsammans med nyförvärvet Christoffer Borsiö. Han har en väldigt bra passningsfot. Vi kommer försöka rulla mycket boll i uppspelen istället för att bara dra iväg den långt på chans, säger Isaksson som tror på det nya och yngre DSK.

– Sportchefen Simon Henriksson har gjort ett kanonjobb med truppen. Det ska bli kul att se hur långt vi kan nå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!