Tysk utskåpning – Danmark föll stort

Full fart direkt – hela vägen till slutsignal. Tyskland visade ingen pardon och krossade Danmark med 4–0 i EM-premiären. –En väldigt tuff start på turneringen, säger Danmarks Nadia Nadim till SVT.

Tysklands Lina Magull gjorde det första målet i Tysklands 4–0-seger över Danmark i EM-premiären.

Fotboll2022-07-08 22:58

Senast lagen ställdes mot varandra i EM var 2017, då vann Danmark med 2–1 i kvartsfinalen.

Tyskorna var därmed ute efter revansch – och det fick de.

Danskt slarv bäddade för ett friläge efter 21 minuters spel, ett friläge som Lina Magull förvaltade på bästa tänkbara sätt då hon dunkade in 1–0 i nättaket.

Danskorna kom tillbaka något sista 10–15 minuterna i första halvlek och var sedan med i matchen första tio i andra.

Sedan var det tysk dominans igen.

För hela slanten.

Lea Schüller nickade in 2–0 drygt tio minuter in på andra halvlek efter att Danmarks målvakt Lene Christensen kommit fel ut på en hörna.

Trean smällde sedan Lena Lattwein in från nära håll, fint framspelad av Lena Oberdorf som serverade sin Wolfsburg-lagkamrat med pannan.

Och det kom mer.

Inhoppande Alexandra Popp fastställde slutresultatet till 4–0 strax innan full tid med en slängnick.

Tyskland toppar i och med överkörningen grupp B efter en spelad omgång. Även Spanien står på tre poäng efter 4–1 mot Finland tidigare på fredagen.

– Tuff match, en väldigt tuff start på turneringen. Tyskland är väldigt bra och hade en väldigt bra dag och vi var inte med. De var det bättre laget i dag, säger Danmarks Nadia Nadim till SVT.

I nästa gruppspelsmatch ställs Danmark mot Finland medan Tyskland möter Spanien.