Tyska fobollschefer tror inte på VM-förslaget

Det kontroversiella förslaget från Fifa att spela VM vartannat år har fått anhängare och motståndare. Tysklands landslagschef Oliver Bierhoff är inte positiv till idén. –Jag har inte träffat någon än som har sagt att det är en bra idé, säger han.

Tyskland vann VM 2014 i Brasilien när Mario Götze avgjorde finalen.

Tyskland vann VM 2014 i Brasilien när Mario Götze avgjorde finalen.

Foto: Victor R. Caivano/AP/TT

Fotboll2021-10-06 16:59

Idén om att spela VM vartannat år gillas inte av flera medlemmar i Europeiska fotbollsförbundet, Uefa. Senast ut att att kritisera förslaget är nu förre stjärnspelaren Olivier Bierhoff, som sitter i tyska fotbollsförbundet, DFB.

Bierhoff tycker att Fifa borde fokusera mindre på att maximera vinster och mer på spelets kvalité.

– Vi måste alltid hålla spelarnas ansträngning i åtanke, säger han och utvecklar:

– Det handlar om att uppleva stora och intensiva matcher. Det är faktiskt inte längre möjligt med det tajta schemat för spelare, psykiskt och fysiskt.

Han är inte ensam om att vara motståndare till idén i landet med fyra VM-guld och tre EM-guld. Tysklands fotbollsförbunds ordförande Rainer Koch tror inte att förslaget är bra för fotbollen.

– Låt oss diskutera förbättringar av matchkalendern, men fortsätt inte med idén om ett VM vartannat år, säger han.

I torsdags förra veckan höll Fifa, det Internationella fotbollsförbundet, ett möte där man bjöd in sina 211 medlemsländer för att presentera det nya VM-konceptet och diskutera förslaget. Men det verkar inte ha övertygat varken Rainer Koch eller Olivier Bierhoff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!