Tyska förbundstoppen: "Måste skicka en signal"

Bernd Neuendorf, det tyska fotbollsförbundets ordförande (DFB), säger att han "inte utesluter ytterligare åtgärder" till stöd för mänskliga rättigheter under VM i Qatar. Och han är redo att betala eventuella böter.

Bernd Neuendorf, det tyska fotbollsförbundets ordförande, säger att han "inte utesluter ytterligare åtgärder" till stöd för mänskliga rättigheter. Arkivbild.

Bernd Neuendorf, det tyska fotbollsförbundets ordförande, säger att han "inte utesluter ytterligare åtgärder" till stöd för mänskliga rättigheter. Arkivbild.

Foto: Federico Gambarini/DPA via AP/TT

Fotboll2022-11-18 15:48

Tysklands lagkapten Manuel Neuer har förbundit sig att bära en "One Love"-kaptensbindel för att främja mångfald och inkludering – tillsammans med flera kaptener från andra europeiska landslag – och enligt Neuendorf är det oklart om Internationella fotbollsförbundet (Fifa) kommer att vidta åtgärder mot detta eller inte.

– Om det skulle bli ekonomiska sanktioner är jag personligen redo att betala böter, säger han.

Fifa sa tidigare denna månad till de 32 deltagande lagen att "fokusera på fotboll" och undvika ideologiska strider.

Neuendorf anser att det inte är politiskt att bära armbindeln, utan att det är ett ställningstagande för mänskliga rättigheter.

Han upprepade också att DFB inte kommer att stödja omvalet av Fifas ordförande Gianni Infantino, som kandiderar utan motstånd, för en tredje mandatperiod.

– Vi måste skicka en signal. Hans (Infantinos) uttalande om att mänskliga rättigheter inte borde fokuseras på grund av VM, det irriterade mig verkligen, säger Neuendorf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!