Tyskland till kvartsfinal – besegrade Spanien

En spansk mĂ„lvaktstavla satte tonen. Sedan gick Tyskland och vann toppmatchen i grupp B med 2–0. Nu Ă€r man vidare till EM-kvartsfinal.

Klara BĂŒhl jublar efter sitt tidiga 1–0-mĂ„l.

Fotboll2022-07-12 22:51

TvÄ tuffa motstÄndare direkt. TvÄ imponerande segrar.

Tyskland har visat att man blir att rĂ€kna med i fotbolls-EM efter 4–0 mot Danmark i premiĂ€ren följt av 2–0 mot Spanien.

Mot Spanien under tisdagskvÀllen tog tyskorna kommandot direkt.

MĂ„lvaktstavla

Precis som i EM-premiÀren mot Finland inledde Spanien pÄ sÀmsta sÀtt. DÄ var man i underlÀge redan efter en minut. Mot Tyskland intrÀffade det efter tre minuter, och det efter en rejÀl tavla.

MĂ„lvakten Sandra Panos, till synes ostressad med bollen vid fötterna, passade rakt i gapet pĂ„ Klara BĂŒhl. Tyskan tog emot gĂ„van, fintade till sig ett skottlĂ€ge och satte sĂ€kert 1–0.

Spanien skulle dock varva i gÄng och saknade inte chanser.

Lucia Garcia hade ett jÀttelÀge efter tio minuter nÀr hon kom fri och rundade den tyska mÄlvakten Merle Frohms. Men spanjorskan fick bollen lite vÀl lÄngt ifrÄn sig och sköt utanför. Runt tio minuter senare sköt Mariona Caldentey bollen tÀtt, tÀtt utanför.

Men mĂ„l ska göras och det gjorde man inte. Det gjorde dĂ€remot Tyskland – igen.

Lagkaptenen Alexandra Popp nĂ„dde högst pĂ„ en hörna i den 36:e minuten och nickade sĂ€kert in 2–0 i bortre hörnet.

Ett Spanien i underlĂ€ge försökte och försökte i andra halvlek men det tyska försvaret stretade emot. Och nĂ€r spanjorskorna vĂ€l kom förbi det tyska försvaret stod mĂ„lvakten Frohms i vĂ€gen – framför allt genom en jĂ€tterĂ€ddning pĂ„ Mariona Caldenteys volleyförsök i 70:e minuten.

Klart för kvartsfinal

Tyskland vann matchen med 2–0 och toppar gruppen pĂ„ sex poĂ€ng. DĂ€rmed Ă€r laget klart för kvartsfinal.

– Vi visste att det skulle vara en tuff match. Men vi vann och det Ă€r en superkĂ€nsla, sĂ€ger 1–0-mĂ„lskytten Klara BĂŒhl i C Mores sĂ€ndning.

Spanien, som besegrade Finland med 4--1 i premiĂ€ren, ligger tvĂ„a pĂ„ tre poĂ€ng. Det Ă€r samma antal poĂ€ng som lördagens motstĂ„ndare Danmark, som tidigare under tisdagen besegrade Finland med 1–0.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!