Tysklands historiska chockförlust mot Colombia

Tyskland förlorade oväntat mot Colombia i den andra gruppspelsmatchen i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland. I den 97:e minuten satte Manuela Vanegas dit 2–1 för Colombia, vilket innebar en historisk förlust för det tyska damlandslaget – den första i ett VM-gruppspel sedan 1995.

Tysklands Alexandra Popp och Lea Schüller var frustrerande i den historiska VM-förlusten mot Colombia.

Fotboll2023-07-30 13:35

Det var ett offensivt Tyskland som klev ut på Sydney Football Stadium i den andra gruppspelsmatchen mot Colombia.

Men efter en mållös första halvlek var det oväntat Colombia som skulle spräcka nollan i matchen.

I 52:a matchminuten bjöd Linda Caicedo, till vardags i Real Madrid, på ett riktigt drömmål när hon med precision sköt bollen in i mål och 1–0 till Colombia var ett faktum.

Tyskland gjorde allt för att komma tillbaka i matchen. Till slut fick man en möjlighet i den 89:e minuten när Lena Oberdorf fälldes i straffområdet och Tyskland tilldelades straff. Alexandra Popp gick fram till straffpunkten och kunde kyligt kvittera till 1–1.

Ett kryss såg ut att vara säkrat för tyskorna, men då klev Colombias Manuela Vanegas fram. På hörna i den 97:e matchminuten nickade Vanegas stenhårt in bollen i mål och gav Colombia en 2–1-ledning, vilket även blev matchens slutresultat.

Detta var det tyska damlandslaget i fotbolls första förlust i ett VM-gruppspel sedan 1995, då man förlorade mot Sverige med 2–3 i Helsingborg.

Colombia leder nu grupp H, men samtliga lag i gruppen har fortfarande chans att gå vidare till åttondelsfinal.

Vilka lag som avancerar vidare avgörs på torsdag. Då möter Colombia Marocko och Tyskland möter Sydkorea, som förlorade mot Marocko tidigare under dagen.

Manuela Vanegas firade sitt matchavgörande 2–1-mål mot Tyskland i Sydney.