Tyst om Ronaldo – snackar hellre om Unicef

Snackisen i fotbollsvärlden just nu: Cristiano Ronaldos hätska utspel mot det mesta i Manchester United. En som vägrar prata om stjärnans hårda ord är klubbkamraten Victor Nilsson Lindelöf. –Ni kan försöka fråga, men jag väljer att inte svara. Det är mitt svar, säger landslagskaptenen.

Victor Nilsson Lindelöf vill inte snacka om Cristiano Ronaldo. Desto mer pratar han om det kommande uppdraget som ambassadör för Unicef.

Victor Nilsson Lindelöf vill inte snacka om Cristiano Ronaldo. Desto mer pratar han om det kommande uppdraget som ambassadör för Unicef.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2022-11-15 19:28

Nilsson Lindelöf mötte svenska medier på spelarhotellet i Girona inför onsdagskvällens landskamp mot Mexiko. Han vägrade svara på frågor om Ronaldo. Han ville inte ens motivera varför.

– Jag kommer tyvärr inte att svara på några frågor om honom.

Kan inte, vill inte?

– Kan, kan jag väl, men jag gör det inte. Det är mitt svar.

Då pratade han hellre om det uppdrag som ambassadör för Unicef som väntar medan VM pågår för fullt i Qatar. Mittbacken tänker inte se många matcher på tv. Att landslaget missade slutspelet svider fortfarande. Dessutom är han inte mycket för att glo på fotboll.

– Jag minns faktiskt inte när jag tittade på en match senast, säger han.

Reser med Maja till Gambia

Nilsson Lindelöf får ett tiotal dagar ledigt från klubben under det engelska speluppehållet. Då väljer han att tillsammans med sin fru Maja befinna sig i Gambia under en del av ledigheten.

Redan på söndag sätter han sig och Maja på ett plan till Gambia – ungefär samtidigt som Qatar och Ecuador inleder det svårt kritiserade VM-slutspelet i Doha.

– Jag ska vara där i några dagar, på en fältresa med Unicef. Vi ska åka ned och se hur de jobbar. Vi har försökt ganska länge. Jag började jobba med dem strax innan pandemin och sedan kunde vi inte resa.

– Nu missade vi VM, fick lite ledigt och då passar vi på att åka. Det ska bli väldigt roligt att se hur de jobbar där nere och vad man kan göra för att hjälpa till. Jag är i en position där jag kan göra bra saker, lyfta olika ämnen och så vidare.

– Min fru känner samma sak. För mig är det viktigt eftersom jag inte har varit på en fältresa, att få åka ned och se vart pengarna går och hur de jobbar helt enkelt, säger Nilsson Lindelöf.

Ville till landslaget

Men innan det bär av till Afrika ska han stöka undan årets två sista landskamper, mot Mexiko på onsdagskvällen och mot Algeriet på lördag. För Victor Nilsson Lindelöf var det viktigt att få ansluta till truppen.

– Jag ville komma hit och pratade med klubben. Jag bad om att få åka. Det är de sista matcherna innan EM-kvalet börjar. Det känns bra att vara här och klubben förstod det, säger han.

Om Nilsson Lindelöf inte ville prata om Ronaldo hade landslagspolarna Ludwig Augustinsson och Isak Hien synpunkter.

Augustinsson överraskades av styrkan i Ronaldos kritik mot managern Erik ten Hag och Uniteds ledning.

– Det känns så explosivt. Det kom många saker på en gång och det blir mycket snack över hela världen när en av de bästa spelarna genom tiderna uttalar sig som han gör. När jag och Robin Olsen såg det på hotellet blev vi förvånade.

– Man märker att han är frustrerad men han kunde ha gjort det på ett bättre sätt, helt klart, säger Augustinsson.

Mittbacken Isak Hien:

– Jag har bara sett små snuttar från intervjun och har väl inte några vettiga synpunkter, men om det är någon i fotbollsvärlden som ska få uttrycka vad den känner och tycker så är det väl Ronaldo.

– Det blir så klart en knivig situation med Manchester United som är hans arbetsgivare, för alla som jobbar i och runt klubben och då även spelarna. Det kanske inte är den bästa situationen att vara i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!