U21-landslaget tog revansch – krossade Moldavien

Efter premiärsegern mot Gibraltar (5–0) gick det svenska U21-landslaget på en rejäl mina när man föll med 0–1 hemma mot Nordmakedonien. Under fredagen fick ungdomarna lite revansch när Moldavien krossades med 4–0 hemma i Falkenberg.

Oscar Vilhelmsson blev tvåmålsskytt för Sverige. Arkivbild.

Fotboll2023-10-13 19:56

Sverige öppnade raskt. Redan efter åtta minuter hade Oscar Vilhelmsson tagit tillvara på en retur från Williot Swedberg.

Och elva minuter senare var det Swedbergs tur att skriva in sig i målprotokollet när han vinklade in 2–0.

När Vilhemsson sedan vräkte in sitt andra för kvällen, en karbonkopia på det första målet, var matchen över i busvädret.

Moldavien fick en biljett in i matchen när man fixade en straff i upptakten av den andra halvleken. Hammarbymålvakten Oliver Dovin stod dock för en fin räddning och fick hålla sin nolla.

I stället kunde Djurgårdentalangen Lucas Bergvall springa in 4–0 när det återstod en minut av ordinarie tid.

En planenlig seger för Sverige som nu fått lite kontakt med topplagen i gruppen.

Närmast väntar bortamöte med Georgien på tisdag.