Tomas har gjort sitt val: "Skriver på för livstid"

Det finns många olika roller i ett fotbollslag. Tomas Gustavsson vet sin. Han är materialförvaltaren personifierad. "Jag har hållit på länge nu – och nu har jag skrivit ett livstidskontrakt med VIF", säger han.

Tomas Gustavsson och Vimmerby IF är överens om ett "livstidskontrakt".

Tomas Gustavsson och Vimmerby IF är överens om ett "livstidskontrakt".

Foto: Arkiv/Kollage

Fotboll2022-10-26 12:00

Markservice, kort och gott. Det är så Tomas Gustavsson beskriver sin uppgift som materialförvaltare i A-truppen i Vimmerby IF:s herrlag. Han är en i gänget – och en viktig spelare på sitt sätt. 

Med all tydlighet gör han också ett bra jobb. Vi kan inte tolka det på annat sätt då klubben gick ut och förmedlade att Tomas Gustavsson skrivit på för livstid. 

– Ja, haha..., David (Lindgren) skrev så och det är det är väl så det är tänkt. Jag kommer att köra på så länge som jag orkar hålla på och så länge lusten finns. 

Han har varit materialare i 17 (!) år nu. De fem sista i A-laget, de tolv tidigare för spelarna födda 1999. 

Vad är det som gör att du fortsätter, år efter år?

– Jo, men. Det är nog sammanhållningen i laget och gnatet i omklädningsrummet. Sen träffar jag så mycket folk genom fotbollen. 

Vimmerby IF vann som bekant serien och är åter uppe i förbundsserierna. 

Varför gick det så bra?

– Det är jätteskönt att vi kommer spela i trean igen. Största förklaringen...? Jag får nog säga att det var ett bra gäng, där alla drog åt samma håll. Det var rätt spelare som passade tillsammans och så hade vi lite mer flyt i år också.

Sin egen fotbollskarriär la han tidigt på hyllan. 

Hur var den?

– Den försvann någonstans på vägen, haha. Jag spelade högerback i reservlaget i Horn/Hycklinge. Då var det mest rensningar som gällde och man var inte alls lika involverad i anfallsspelet som nu för tiden.

Själv verkar han vara en offensivt lagd materialare, då han med stor passion tar sig an sin roll. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!