Uddamålsförlust för RIF: "Man är besviken"

Rimforsa hade ledningen flera gånger. Men när domaren blåste av matchen stod det 4-3 till Boxholm. "Vi spelar bra fotboll, men släpper in för många mål", konstaterar RIF-tränaren Erik Svensson.

David Cederholm blev målskytt men hans Rimforsa IF förlorade hemma mot Boxholm på söndagen.

David Cederholm blev målskytt men hans Rimforsa IF förlorade hemma mot Boxholm på söndagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-19 19:15

Det var en viktig match på Åsundavallen under söndagen. Vid seger hade Rimforsa IF kunnat slappna av, och vara nästan säkra på att klara sig kvar i division 4. 

Och det såg faktiskt ut att kunna bli en seger också. I paus ledde Rimforsa IF med 2-1. 

– Vi spelade bra offensivt och det kändes bra. Målet emot oss kom på straff, men i övrigt fungerade vårt spel. Sedan kom vi ut bra i andra halvlek också, säger Erik Svensson. 

Boxholm kvitterade till 2-2 i andra, men sedan återtog Rimforsa ledningen. Det stod 3-2 till hemmalaget en bra bit in i andra halvlek. 

– Vi hade initiativet och spelade bra fotboll. Men en ledning med ett mål är alltid skör. 

Boxholm kvitterade på en styrning från nära håll. Sedan gjorde de även 3-4 på en fast situation. Tre poäng förvandlades till noll för Rimforsa. 

– Det är lite motstuts, samtidigt som Boxholm gör det bra. Vi gör tre mål, vilket är klart godkänt. Dessvärre släpper vi in fyra också. Man är besviken så klart.

Förlusten innebär att Rimforsa står kvar på tio poäng, och det kommer troligtvis behövas fler för att klara sig kvar i herrfyran. 

– Det handlar om att inte se längre än till nästa match. Nu får vi vara besvikna ikväll och sedan träna bra på tisdag och torsdag. Vi måste studsa tillbaka. Varje match och varje poäng kommer vara superviktig, säger tränaren. 

RIF:s målskyttar: David Cederholm, Sam Lenneman Söderberg, Olle Ekström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!