Uddamålsseger för Gullringen i premiären

Gullringens GoIF inledde serien med att plocka med sig tre sköna poäng från bortamötet mot Visingsö. Stor hjälte för gulsvart blev Ola Lindblom som med kvarten spelad fixade matchens enda mål.

Fotboll2018-04-21 17:44

Gästande Gullringen öppnade starkt och hade sin bästa period under matchen direkt efter avspark. Det skapades chanser titt som tätt och laget vaskade bland annat fram fem hörnor på nio minuter. Det låg minst sagt ett bortamål i luften och till slut kunde Visingsö inte stå emot mer.

I den 16: minuten tilldelades Gullringen en frispark en bit utanför straffområdet. Christian Simonsson tog hand om den och lyckades pricka Ola Lindholm som kunde skarva in 1-0 till gulsvart.

1-0 till Gullringen stod sig till den andra halvleken där gästerna återigen gjorde en pigg start. Man tilldelades bland annat en straff som man dock inte lyckades få in. Det fanns sedan flertalet lägen för att sätta dit ett 2-0-mål och på sätt säkra vinsten, men det ville sig inte riktigt.

Med bara en 1-0-ledning blev det lite väl onödigt nervöst framåt slutet av matchen. Men Gullringen höll emot och vann med uddamålet vilket betydde tre inkasserade premiärpoäng.

Marcin Muszka beröms för sitt målvaktsspel tillsammans med hela backlinjen som gjorde en stabil match rakt igenom.