Uefa bjuder Eriksens livräddare på EM-final

Uefa vill hylla sjukvårdspersonalen som räddade livet på Christian Eriksen. Nu har sex av dem fått VIP-biljetter till EM-finalen på Wembley. –Jag är så stolt, säger Peder Ersgaard som var en del av sjukvårdsteamet.

Christian Eriksen vårdas efter att ha kollapsat i EM-premiären mot Finland. Arkivbild.

Christian Eriksen vårdas efter att ha kollapsat i EM-premiären mot Finland. Arkivbild.

Foto: Stuart Franklin AP/TT

Fotboll2021-07-06 14:15

Ersgaard var en av dem som var först på plats när den danske landslagsspelaren fick hjärtstopp i EM-premiären mot Finland och hjälpte till att rädda livet på stjärnan.

– Jag är väldigt stolt över min egen prestation, men också hela laget som helhet. Det här är inte en enmansprestation, säger han till danska Fagbladet Foa.

Han blev därefter kontaktad av den tidigare landslagsläkaren Mogens Kreutzfeldt som bad om en mejladress. Sedan kom glädjebeskedet.

– Och då stod det att Alexander Ceferin (Europeiska fotbollsförbundets ordförande) skulle bjuda in mig som VIP-gäst för att se EM-finalen på Wembley i London den 11 juli. Jag flög runt på golvet, säger han.

Ersgaard hoppas givetvis att Danmark slår ut England i morgon och tar sig till final. Men oavsett är årets fotbolls-EM något han kommer att ta med sig resten av livet.

– Det kommer att vara två årsdagar som jag aldrig kommer att glömma, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!