Uefa utreder skandalmatchen i Glasgow

Det blev kaotiskt efter Europa League-matchen i Glasgow då Rangers anklagar Slavia Prag för rasistiskt påhopp och Slavia slår tillbaka genom att anklaga Rangers för misshandel. Uefa har nu startat en utredning av skandalmatchen.

Rangers Glen Kamara, i blått, reagerar efter att Slavias Ondrej Kudela sagt något till honom.

Rangers Glen Kamara, i blått, reagerar efter att Slavias Ondrej Kudela sagt något till honom.

Foto: Andrew Milligan/AP/TT

Fotboll2021-03-19 08:15

Glasgow Rangers tränare Steven Gerrard hävdade att den finländske mittfältaren Glen Kamara blivit rasistiskt påhoppad av Slavia Prags mittback Ondrej Kúdela.

– Det är Uefas ärende nu och jag hoppas att de inte sopar det under mattan, sade Gerard, enligt Reuters.

På fredagen bekräftade det europeiska fotbollsförbundet:

"Uefa känner till händelsen i tunneln efter matchen, där spelare från båda lagen var inblandade", säger man i ett uttalande.

"Vi inväntar domarrapporten innan vi kommenterar ytterligare."

Uefa-representant chockad

I ett uttalande på sin webbplats slår Slavia tillbaka och anklagar Kamara för att ha misshandlat Kúdela i spelargången efter matchen.

"Laget fick inte komma in i omklädningsrummet och Ondrej Kúdela fick knytnävsslag i ansiktet av spelaren Kamara inför ögonen på tränaren Steven Gerrard. Uefa-representanten, som såg hela händelsen, blev chockad. Med hjälp från skotsk polis är laget nu tillbaka på hotellet", skriver Slavia på sin webbplats.

På planen blev Kamara vansinnig efter att Kúdela lutat sig fram mot hans öra och sagt något medan han höll för munnen.

– Min spelare sade att det var rasistiskt. Det gör mig arg, jag känner Glen och litar på vad han säger till hundra procent. För varför måste någon hålla för munnen och viska i örat om man vill säga något på en fotbollsplan?

Målvakt till sjukhus

Kúdela förnekar anklagelserna.

"Jag sade "du är en jävla kille". Det sades i affekt efter att motståndarna fått två röda kort för brutala påhopp, men jag förnekar rasism", säger Kúdela i uttalandet.

Slavia vann matchen med 2–0 och går vidare till kvartsfinal med sammanlagt 3–1. Rangers fick två spelare utvisade i matchen. Kemar Roofe visades ut efter en spark i huvudet på Slavias målvakt Ondrej Kolár.

"Han är på sjukhus med hjärnskakning och har blivit sydd med tio stygn i ansiktet", skriver Slavia Prag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!