Pernius matchvinnare med två hörnmål i derbyt

Två mål efter hörna. Av Vilgot Pernius. Det var som krävdes för att Målilla skulle ta hem derbyt mot Mörlunda inför 300 åskådare på Idrottsparken. "En riktigt skön seger och välförjänt av Vilgor att få kliva fram som matchvinnare", sa Målillas tränare Roger Rönnlund.

Målilla med läge efter en hörna i första halvlek som Mörlunda lyckades rensa undan till slut.

Målilla med läge efter en hörna i första halvlek som Mörlunda lyckades rensa undan till slut.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-18 20:46

Precis som derbyt på Lillesjö tidigare i år blev fredagens drabbning välbesökt. De 300 åskådare fick kanske inte njuta av något skönspel i första hand, men kampviljan var det inget fel på.

– Det blev mycket ställningskrig i första halvlek. Vi får inte fram några chanser egentligen, men släpper inte till så mycket heller. Det var någon hörna som blev farlig, sa Mörlundas tränare Joakim Blomberg.

Just hörnor skulle visa sig bli Målillas segervapen. Tre minuter in i andra halvlek kom 1–0 efter en sådan och kvarten från slutet kom 2–0 efter ytterligare en hörna. Båda målen gjordes av Vilgot Pernius.

– Det är skönt att vi är starka på fasta situationer. Jag vet att grabbarna pratade om i halvtid om att slå lite kortare hörnor på den första ytan. Där dök Vilgot upp två gånger om. Det är roligt för honom för han är duktig och tar alltid jobbet, sa Roger Rönnlund som även lyfte fram Leo Isomettä Stolt.

– Alla håller en bra nivå idag utan att glänsa. Det är skönt att hålla nollan för då brukar vi alltid göra nåt mål och vinna.

Mörlundas tränare Joakim Blomberg tyckte att hans lag stod upp väl, men hade inte det där lilla extra som krävdes för kvällen.

– Vi blir lite naiva med bollen ibland och ska försöka spela oss fram till varje pris. Då blir det en del bolltapp som leder till chanser för dem. Vi behöver bli lite mer desperata i spelet ibland, sa han.

Hundratals åskådare hade sökt sig till Idrottsparken på fredagen för att se derbyt.
Hundratals åskådare hade sökt sig till Idrottsparken på fredagen för att se derbyt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!