Ung målkung klev fram och vände ångestmötet: "Mest lättnad"

Båda lagen behövde vinna. Södra Vi såg ut att göra det, men efter en mäktig vänding vann Hultsfred med 4–2. "En jätteskön revansch", sa HFK:s matchvinnare Yassin Jalil Kader.

Yassin Jalil Kader firar lite väl hårt tillsammans med Enock Jörgensen efter 3-2 för Hultsfred mot Södra Vi.

Yassin Jalil Kader firar lite väl hårt tillsammans med Enock Jörgensen efter 3-2 för Hultsfred mot Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-19 20:49

Det var gästande HFK som hade det mesta och bästa av spelet i första halvlek. De fick också in 1–0 efter en hörna genom Sebastian Strömbom. Comebackande Elias Hallingfors replikerade snabbt med 1–1 efter hörna för SVIF. Laget hann sedan även få in 2–1 precis före halvtid av Jesper Wessman.

undefined
Elias Hallingfors blev målskytt i comebacken för SVIF.

Den ledningen såg sedan ut att stå sig, men då klev Yassin Jalil Kader in i handlingen för HFK. Han kvitterade till 2–2 kvarten från slutet och tryckte även dit 3–2 när klockan tickat över 90 minuter. 

Så här sa matchvinnaren om sina mål:

– Vid 2–2 hade jag tänkt skjuta den i bortre krysset, men det blev ett hårt skott lågt vid första stolpen istället. Huvudsaken var att den gick in. Sedan fick jag ett läge efter att Gustav Föghner nickat fram bollen. Jag såg luckan och det var en underbar känsla att se bollen gå in i mål, sa Jalil Kader som även gladdes åt att lagkamraten Adrian Shaljani gjorde 4–2 i slutminuten.

Hur skön var den här segern?

– Jätteskön. Särskilt med tanke på att vi föll tungt mot Lojal senast. Nu tog vi revansch genom att vända på det här sättet. Det kan inte bli mycket bättre.

HFK-tränaren Anders Larsson var nöjd med segern, men inte med spelet.

– Det är mer lättnad än glädje efter en sådan här seger. Totalt sett är vi bättre än Södra Vi, men har lite tur som vinner på det här viset, sa han.

Peter Magnusson i Södra Vi hade lätt att hålla sig för skratt efter ännu en tung förlust.

– Det är tufft. Vi leder med 2–1 kvarten kvar och då borde vi ändå fått med oss en poäng. Vi slarvar för mycket i de avgörande lägena på slutet, sa han.

undefined
Södra Vi mötte Hultsfred hemma.

BETYG

Södra Vi:

3 Stjärnor: Elias Hallingfors

Var tillbaka i Södra Vi och gick rakt in i startelvan som mittback. Gjorde ett starkt jobb i defensiven och bidrog även framåt med mål.

2 Stjärnor: Jesper Wessman

Svarade för viktiga till 2–1 precis före halvtid och visade vägen med sin inställning.

1 Stjärna: Mikael Hammarquist

Gör mycket viktigt jobb för laget som bollvinnare och spelfördelare. 

Hultsfred:

3 Stjärnor: Sebastian Strömbom

En slitvarg och tekniker i ett. Strömbom krigar på mitten och viker sig ogärna i en duell. Samtidigt kan han dribbla sig fram med bländande teknik. 

2 Stjärnor: Yassin Jalil Kader

HFK:s vasse kantspringare skapade mycket oreda för SVIF. Tog skottet som betydde viktiga 2-2 och satte även avgörande 3-2.

1 Stjärna: Joacim Johansson

Målvaktsveteranen visade inte någon ringrost i comebacken. 

undefined
Joacim Johansson gjorde comeback i mål för HFK och stod för en stabil insats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!