Unga gardet stormar fram i Kisa BK: "Blir riktigt skoj"

Seriepremiär hemma på Kisa IP på lördag. Gissa om det är taggat bland spelarna. "Det ska bli riktigt skoj och något som vi har längtat länge efter", säger Jacob Lindblom inför mötet mot Nässjö FF.

Jacob Lindblom är en av många unga hungriga spelare i Kisa.

Jacob Lindblom är en av många unga hungriga spelare i Kisa.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-07 16:00

Det sa bara typ, svisch. Så var Kisa BK i division tre. 

Serieseger i femman, serieseger i fyran. 

Och nu är vi är där. Premiärdags.

– Ja, det är raskt marscherat, säger Jacob Lindblom, som är redo inför seriespelet – och seriepremiären. 

– Jag tycker att det ser bra ut. Vi fick kanske inte till det som vi ville mot Rimforsa senast (förlust i cupen), men i flera av de tidigare matcherna under försäsongen har vi haft en hög nivå. Som mot Gullringen (5–0). Där spelade vi verkligen bra och fick till alla delar. 

Jacob Lindblom är nyss fyllda 20 år och började precis som den något år äldre brorsan Eric sin fotbollsbana i just Rimforsa IF. Senare blev det spel i Stångebro United, Åtvidabergs FF – och nu Kisa BK. 

– Det är andra året för mig nu i KBK och det känns bara bra. Det är otroligt roligt och spännande att vi har så många unga spelare i laget. Många är i samma ålder som mig, säger Jacob och nämner bland andra Adam Härnström, Daniel Malmström Arnesson och Isak Ganbrant.

Det finns betydligt fler än så. Listan kan nästan göras hur lång som helst, med spelare som är i 20-årsåldern och som är A-lagsaktuella: Hampus Härnström, Kevin Dahl, Oskar Olsson Grönqvist, Vinicius Rodrigues, David Ganbrant, Elias Abbasi, Erik Lindblad, Stephen Kigongo, Yasin Abbas och Alfons Blom. 

Jacob Lindblom är back, och helst då ytterback. 

– Jag gillar att följa med offensivt och ser mig själv som en ganska teknisk spelare med bra passningar. 

Hur är du i spelstilen jämfört med brorsan?

– Eric gillar också att gå in i dueller och är mer fysisk än mig. Han är central mittfältare och har dessutom ett jäkla bra spelsinne. 

Tillsammans med sina lagkamrater ska de försöka se till att Kisa BK blir en kraft att räkna med, även i division tre. 

– Klart att det blir tuffare i trean, men vi ska försöka ta så många poäng som det bara går. Vi har ett bra lag och som nykomling slår vi ur underläge mot de flesta andra lag. 

Så lär det bli i premiären på lördag, mot det etablerade division tre-laget Nässjö FF, som förra säsongen slutade trea i serien bakom Sleipner och Eneby. 

För ett ungdomligt och ett under de senaste säsongerna segerrikt KBK, lär det inte finnas några begränsningar i tron på sig själva. De är vana att hitta sätt att vinna fotbollsmatcher.

Samma visa mot Nässjö? 

Adam Härnström, Vincius Rodrigues och Stephen Kigongo är några av de många unga spelarna i Kisas trupp.
Adam Härnström, Vincius Rodrigues och Stephen Kigongo är några av de många unga spelarna i Kisas trupp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!