Unga talangen blev VIF:s enda målskytt i förlusten

Vimmerby IF hade många ordinarie spelare borta till träningsmatchen mot Tranås-Torpa. Trots 4–1-förlusten var assisterande tränaren Håkan Ericsson väldigt nöjd. "Vi gör en helgjuten insats", säger han.

Vimmerby IF föll i träningsmatchen mot Tranås. Arkivbild.

Vimmerby IF föll i träningsmatchen mot Tranås. Arkivbild.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-08-01 16:21

Vimmerby IF-damerna laddar för omstart i sin division 2-serie. På söndagen mötte man Tranås-Torpa, som håller till i en annan division 2-serie, på bortaplan. Och trots slutsiffrorna som skrevs till 4–1 i hemmalagets favör fanns det en hel del positivt att ta med sig hem, menar den assisterande tränaren Håkan Ericsson. 

– Vi är jättenöjda. Alla jobbar och sliter i 90 minuter, menar han. 

Det ska sägas att VIF saknade ett antal spelare. 

– Det var väldigt många A-spelare som var borta. Bland annat hade vi med Tyra Andersson som är född 06, och hon gjorde en kanoninsats. Jag tycker att alla de yngre som fick chansen tog den, säger Ericsson. 

Tranås hade ledningen med 3–0 i paus och fyllde på till 4–0 i den 52:a minuten. Sedan tröttnade hemmalaget och VIF tog över mer och mer. Med dryga halvtimmen kvar att spela fick just Tyra Andersson skriva in sig i målprotokollet, när hon stötte in en retur. 

– Tyra, Andrea Lundgren och Molly Levin var väldigt bra. Men jag tycker att vi gör en helgjuten insats överlag. Vi har bland annat ett par ramträffar och några andra heta chanser att göra mål på, menar tränaren. 

4–1 blev också slutresultatet. 

VIF startar om serien på lördag, då man möter Glömminge-Algutsrums IF hemma. Innan sommaruppehållet tog man en enkel premiärseger borta mot Madesjö (2–8).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!