20-åringen har satt avtryck snabbt

På söndag vänder serien för Kisa BK. Med sex raka förluster i bagaget är det läge att vända trenden i streckmatchen hemma mot Åby. "Det hade varit skönt att få med oss två segrar innan sommaruppehållet", säger lagkaptenen Oskar Olsson Grönqvist.

Oskar Olsson-Grönqvist har etablerat sig snabbt i Kisas mittförsvar och bär lagkaptensbindeln.

Oskar Olsson-Grönqvist har etablerat sig snabbt i Kisas mittförsvar och bär lagkaptensbindeln.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-17 19:00

20-årige Oskar Olsson Grönqvist är ett av de stora utropstecknen i Kisa den här säsongen. Nyförvärvet kom från LBK/Gottfridsberg inför säsongen och hade meriter från spel i division sex. Med tanke på det är det anmärkningsvärt att han etablerat sig som mittback i trean.

– Det är stor skillnad på tempo och den taktiska biten. Jag har behövt förbättra mig på alla nivåer för att spela i trean, men det här känts bra, säger han.

I Kisa har han även fått förtroendet att bära lagkaptensbindeln.

– Jag gillar att peppa och snacka med killarna under träning och matcher så den rollen passar mig ganska väl.

Hur vill du summera den första halvan av säsongen?

– Vi fick en väldigt bra start och det var ganska väntat för mig. Sedan började skadeproblemen och vi har förlorat många matcher. Det kan vara svårt att komma ur en sådan trend. Jag är inte orolig för sett till spelarnas individuella skicklighet har vi absolut ett av seriens bästa lag.

Kisa har hemmamatch mot Åby på söndag och bortamatch mot Nässjö på onsdag innan sommaruppehållet.

– Det har varit skönt att avsluta med två segrar. Senast mot Åby så vann vi en tuff match med 2–1. De var starka på sin ganska lilla hemmaplan. Nu hoppas jag att vi kan dra fördel av större ytor på Kisa IP.

Kisas match mot Åby på söndag sänds live på www.vimmerbytidning.se med start 15.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!