United besegrade Tottenham

Manchester United besegrade Tottenham Hotspurs med 2–0 hemma på Old Trafford. Stora matchhjältar blev målskyttarna Fred och Bruno Fernandes. I och med segern är United ny femma i Premier League.

Manchester United besegrade Tottenham med 2–0.

Fotboll2022-10-19 23:18

United inledde matchen med en furiös offensiv – men att få hål på Hugo Lloris i Tottenham-målet visade sig vara en svår uppgift.

Först fick Marcus Rashford ett superläge, efter en fin djupledspassning av Fred. Men Lloris parerade till hörna. Därefter testade Bruno Fernandes Lloris med en frispark, men utan lycka.

Näst på tur att testa lyckan var ytterbacken Luke Shaw. Men engelsmannens volley räddades även den.

Vilket innebar att lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 0–0. Detta främst eftersom Lloris stått för jätteräddning efter jätteräddning.

Till slut kunde dock inte ens fransmannen stå emot längre. I inledningen av andra halvlek, närmare bestämt 75 sekunder in, drog Fred på från distans. Brasilianarens avslut styrdes på ett Tottenham-ben, ändrade riktning och ställde Lloris totalt. Vilket innebar 1–0 för Manchesterlaget.

I den 69:e minuten placerade Fernandes distinkt in 2–0 till United med en bredsida.

Därmed klättrar United upp på femte plats i Premier League. Tottenham å sin sida ligger fortsatt trea.

Anthony Elanga hoppade in för United i den 87:e minuten. Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken.

Dejan Kulusevski saknades i Tottenhams trupp på grund av skada.

Tidigare under dagen spelade Brentford och Chelsea 0–0, samtidigt som Newcastle besegrade Everton med 1–0.

Även Liverpool kammade hem tre poäng, genom en 1–0-seger mot West Ham.

Därtill besegrade Southampton Bournemouth. Skotske Ché Adams gjorde matchens enda mål i den nionde minuten.