United bröt dystra trenden – tog viktig seger

Efter dubbla 0–1-förluster hade Manchester United tappat mark i kampen om en Champions League-plats. Under lördagen studsade man tillbaka genom att besegra Wolverhampton med 2–0. Tonårige Alejandro Garnacho satte det avgörande målet.

Manchester United slog Wolverhampton med 2–0 hemma på Old Trafford.

Fotboll2023-05-13 18:01

Målskyttet har strejkat för United, där Victor Nilsson Lindelöf åter startade i mittlåset, på sistone. Och hemma mot Wolverhampton såg det ut att fortsätta i samma anda när chanser brändes på löpande band.

Men så kom utdelningen i den 32:a minuten. En snabb kontring friställde Antony som spelade fram en annan Anthony med efternamnet Martial.

Fransmannen kunde rulla in 1–0 i tom kasse och United hade med sig ledningen till paus.

Efter vilan kom Wolverhampton ut och satte press genom ett par fasta situationer. Men hemmalaget stod emot och kunde och borde ha avgjort matchen tidigare.

I stället blev det spännande hela vägen in. Ända fram till de sista stopptidsminuterna då 18-årige Alejandro Garnacho sprang sig fri och satte 2–0 till hemmalaget.

United kliver upp på samma antal poäng som Newcastle, men sämre målskillnad innebär en fortsatt fjärdeplats.

Strax bakom United i tabellen såg Aston Villa till att ta en blytung trea hemma mot Tottenham som slogs tillbaka med 2–1.

För Chelsea går det fortsatt tungt efter att bara fått med sig 2–2 hemma mot bottenlaget Nottingham.

I en annan del av London vann Crystal Palace med 2–0 hemma mot Bournemouth.

Ett annat bottenlag, tabelljumbon Southampton, har fått tacka för sig. Efter 0–2 mot Fulham står det klart att "Soton" flyttas ned till Championship nästa säsong.