United illa ute i CL: "För dåligt"

Manchester United lever farligt i Champions Leagues gruppspel. Den engelska storklubben tappade en tvåmålsledning borta mot Galatasaray. –Det är alldeles för dåligt, säger Uniteds Bruno Fernandes efter 3–3-matchen.

Victor Nilsson Lindelöfs United spelade oavgjort mot Galatasaray.

Victor Nilsson Lindelöfs United spelade oavgjort mot Galatasaray.

Foto: Francisco Seco/AP/TT

Fotboll2023-11-29 20:42

"Welcome to hell".

Galatasaray-fansen välkomnade gästande Manchester United med stort mosaiktifo – med ett tydligt budskap.

För United började det med himmel men slutade med helvete.

Den argentinske supertalangen Alejandro Garnacho, som i söndags tryckte in en elegant cykelspark i ligamatchen mot Everton, inledde målskyttet för United. En stund senare utökades ledningen då lagkaptenen Bruno Fernandes lossade bössan från distans.

Gjorde två mål på frispark

Innan den första halvleken var över hann Hakim Ziyech med att reducera för Galatasaray. Marockanen tryckte iväg en frispark som smet förbi allt och alla.

Galatasaray tryckte därefter på för en kvittering. Men det var United som skulle utöka sin ledning. Scott McTominay stötte in ett inlägg till 3–1.

Klappat och klart? Inte alls.

United släpper in mängder av mål i det här gruppspelet och fler skulle det bli.

Först var det Hakim Ziyech som lyfte iväg en frispark som United-målvakten André Onana enkelt tappade in. Sedan dundrade Kerem Aktürkoğlu in en kvittering, 3–3, för Galatasaray.

Ett mål som blev matchens sista.

– Det vi har presterat i Champions League är inte tillräckligt, vi måste kunna kontrollera våra matcher, säger Bruno Fernandes till TNT Sports enligt AFP.

United sist i gruppen

Senare under kvällen spelades den andra matchen i gruppen: Bayern München mot FC Köpenhamn, där Viktor Claesson och Roony Bardghji spelade 60 minuter. En match som slutade 0–0.

Allt kommer nu att avgöras i den sista omgången.

– Det är inspirerande. Det var väl ingen som trodde det på förhand, förutom oss då kanske. Det såg tufft ut i gruppen med United, Bayern och "Gala" men vi har spelar bra hela gruppspelet och tycker vi är värda att ha chansen i sista matchen, säger Viktor Claesson, FC Köpenhamns svenske landslagsspelare, till TV4 Play.

Bayern München är redan klara gruppsegrare. Men där bakom gör tvåan Köpenhamn (fem poäng), trean Galatasaray (fem poäng) och fyran Manchester United (fyra poäng) upp om den sista biljetten till slutspelet.

I den sista omgången spelas matcherna United-Bayern och Köpenhamn-Galatasaray.

Fakta: Slutspelsklara klubbar

Bayern München, Inter, Leipzig, Manchester City, Real Madrid, Real Sociedad, Barcelona, Dortmund, Atletico Madrid, Arsenal, PSV Eindhoven och Lazio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!