United nära CL – Liverpool tappade poäng

Liverpool fick "bara" 1–1 hemma mot Aston Villa. Resultatet gör att både Manchester United och Newcastle är ett stort steg närmare Champions League-spel till hösten.

Casemiro (tröja 18) blev stor matchhjälte för Manchester United.

Fotboll2023-05-20 15:35

Det var drama på olika håll i lördagens Premier League-omgång.

Liverpool, som jagade en Champions League-plats, spelade 1–1 på Anfield mot Aston Villa.

Villa inledde klart bättre och i den 27:e minuten satte Jacob Ramsey 1–0. Liverpool forcerade sedan för ett kvitteringsmål och i den andra halvleken satte Cody Gakpo 1–1, men efter VAR-granskning blåstes målet bort för offside.

Men skam den som ger sig.

Casemiro hjälte

I den 90:e minuten satte Roberto Firmino, som lämnar klubben i sommar, 1–1, och det blev även slutresultatet.

1–1 på Anfield betyder en hel del för Newcastle och Manchester United. Båda lagen behöver en poäng från de två återstående matcherna för att säkra CL-spel.

United besegrade Bournemouth med 1–0 under lördagseftermiddagen. Mittfältaren Casemiro stod för ett drömmål i den nionde minuten när han vred kroppen akrobatiskt och sköt in matchens enda mål.

Båda Newcastle och United har 69 poäng med två matcher kvar att spela. Liverpool har 66 poäng och en match mer spelad. Det sistnämnda laget har även bättre målskillnad.

Tottenham förlorade

I lördagens tidiga match, Londonderbyt Tottenham mot Brentford åkte "Spurs" på en ny förlust – trots drömstart.

Harry Kane gav hemmalaget ledningen när han fick till en kanonträff på en frispark strax utanför straffområdet. Dejan Kulusevski rullade bollen till anfallaren som pangade dit 1–0.

Sedan var det roliga över för "Spurs". Brentford kvitterade direkt i början av den andra halvleken genom Bryan Mbeumo, och i den 62:a minuten satte samme Mbuemo 2–1 och vändningen var ett faktum. Yoane Wissa punkterade sedan matchen när han chippade dit 3–1 efter slarv i Tottenham-försvaret.