United vände efter målvaktstavla

Sheffield United tog ledningen hemma mot Manchester United efter en ovanligt dråplig situation. Men gästerna hämtade sig och vände matchen till seger med 3–2.

Manchester United-målvakten Dean Henderson fick en tuff inledning på matchen.

Fotboll2020-12-17 23:05

Manchester United har haft en emellanåt skakig höst, och borta mot tabelljumbon Sheffield United bjöd laget på en illustration över säsongen.

För när andremålvakten Dean Henderson lite oväntat fick förtroendet att vakta målet inledde han med en blunder. I den femte minuten tog han alldeles för god tid på sig att passa bollen till en lagkamrat. I stället tog Sheffields Oliver Burke bollen och fick iväg den till David McGoldrick som kunde lägga in 1–0.

– Han var den gode, den onde och den fule i dag, men kanske i en annan ordning, sade tränaren Ole Gunnar Solskjær till BBC efter matchen.

– Men han lär sig konstant och efter den inledningen visade han styrka under resten av matchen och får mer än godkänt av mig.

Dubbel av Rashford

Bilden av Manchester United hösten 2020 fortsatte sedan, men på en mer positiv väg; Solskjærs gäng har inte förlorat i ligan sedan den 1 november och på bortaplan har laget vunnit samtliga sex ligamatcher, och alla gånger då släppt in första målet.

För efter missen reste laget sig, och Marcus Rashford gjorde 1–1 när han fick till en perfekt nedtagning på en boll från Victor Nilsson Lindelöf och kunde trycka dit kvitteringen i den 26:e minuten. Och sju minuter senare gav Anthony Martial laget ledningen när han satte 2–1 och såg till att gästerna fick gå till halvtidsvila i ledning.

I början av den andra halvleken lade Martial en perfekt boll till Rashford som kunde skicka in 3–1 med lite hjälp från Sheffieldmålvakten Aaron Ramsdale.

"Bitvis briljant fotboll"

Med drygt tre minuter kvar skakade det åter till framför Henderson när Sheffield reducerade, åter via David McGoldrick. Men gästerna behöll ledningen och Sheffield får fortsätta jaga säsongens första seger.

– Vi visade upp bitvis briljant fotboll mellan deras första och sista mål, men i slutet kändes det lite väl skakigt för min del, säger Solskjær efter att laget klättrat till sjätte plats och på allvar lagt sig i kampen om Europaplatserna.

Hans kollega i Sheffield, Chris Wilder, får däremot fortsatt konstatera att laget ligger ohjälpligt sist i Premier League, med bara en inspelad poäng. Men han var trots allt nöjd med hur hans spelare kämpade.

– När huvudet möter kudden i natt kommer jag åtminstone kunna känna att vi gjorde allt vi kunde där ute på plan, säger han.

Tidigare under torsdagskvällen möttes Aston Villa och Burnley i en mållös tillställning.