United vände och krossade Roma i EL-semin

Det var en svängig Europa League-semifinal mellan Manchester United och Roma. Mest svängde det om Uniteds fenomenala offensiv när Roma föll ihop som ett korthus – United vann med 6–2.

Edinson Cavani firar ett av Uniteds mål.

Fotboll2021-04-29 23:00

Paul Pogba, Bruno Fernandes och Edinson Cavani hade fötterna inblandade i det mesta och det bästa som Manchester United bjöd på hemma på Old Trafford.

Vilket var en hel del.

Trion presenterade sig tidigt när United gjorde 1–0 i nionde minuten: Pogba till Cavani till Fernandes, som chippade in ledningsmålet.

En drömstart som snabbt förbyttes i en mardröm. Roma utjämnade på straff genom Lorenzo Pellegrini och med drygt halvtimmen spelad satte Edin Dzeko 2–1 för gästerna.

Men effektiva Roma drabbades också av skador och tvingades, hör och häpna, göra tre byten redan innan första halvleken var över.

Och i andra halvlek vände allt – med Cavani, Fernandes och Pogba i huvudrollerna.

Cavani sköt kliniskt 2–2 i krysset bakom inbytte Romamålvakten Antonio Mirante. Uruguayanen gjorde senare också 3–2 innan han också fixade straffen som Bruno Fernandes förvaltade till 4–2.

5–2 satte Pogba, framspelad av Fernandes, innan Cavani låg bakom Mason Greenwoods 6–2.

Manchester United är nära final, för ingenting talar för ett Romamirakel i returen på Olympiastadion i Rom.

Och det kan bli en helengelsk final.

Villarreal chockstartade hemma mot Arsenal, hade 2–0 efter en halvtimme och i andra halvlek fick Londonlaget dessutom Dani Ceballos utvisad. Men Nicolas Pepe kunde reducera på straff i 73:e minuten, ett bortamål som är värt massor inför returen.

Villarreal vann med 2–1.