United vann efter dubbla Brighton-misstag

Två dyrbara misstag sänkte Brighton borta mot Manchester United i Premier League-fotbollen. Cristiano Ronaldo utnyttjade det första och gjorde 1–0, svenske Anthony Elanga det andra och tvingade fram ett rött kort.

Cristiano Ronaldo firar med bland andra Anthony Elanga.

Fotboll2022-02-15 23:11

Sex minuter in i den andra halvleken snappade Cristiano Ronaldo upp en bortslarvad boll utanför straffområdet, avancerade framåt och placerade in ledningsmålet för Manchester United.

Bara sekunder efter avsparken kom nästa smäll för Brighton.

Anthony Elanga, som återigen fick chansen från start, revs ner i ett friläge efter att han stulit bollen från en ouppmärksam Lewis Dunk i gästernas backlinje.

Dunk fick först gult kort – men efter att domaren tagit en titt på VAR-skärmen ändrade han färgen till rött.

Efter en stark första halvlek låg Brighton plötsligt under med 0–1 och var en man mindre. Det skulle visa sig bli en övermäktig uppgift.

Långt in på tilläggstid fastställde Bruno Fernandes slutresultatet till 2–0.

Det var en välkommen trepoängare för United efter två raka kryss mot Burnley och Southampton.

Brighton åkte däremot på sin första förlust i ligan sedan bortamatchen mot Wolverhampton (0–1) den 15 december.